Om het assortiment verder te verfijnen en om een antwoord te geven op de brutale parcoursen van de Enduro World Series introduceert Fox de 38 reeks. Het model heeft, zoals de typering al doet vermoeden, vorkpoten met een diameter van 38 millimeter. Je zou je dan kunnen afvragen of dat 2 millimeter verschil met de huidige versie merkbaar gaat zijn. Door een optimalisatie van de vorkkroon en vorkboog is het geheel stijver. Daarnaast werd de binnenkant van de stuurbuis ook uitgevoerd in een elliptische vorm om extra stijfheid toe te voegen. Dat deed de fabrikant naar eigen zeggen zonder echt gewicht toe te voegen. De vork is verkrijgbaar met 160 tot 180 millimeter veerweg en uitgevoerd met een Grip 2, Grip of FIT4 demper.

De nieuwe ronde vorkboog is trouwens doorgetrokken naar de rest van het gravity segment. Zowel de 40 als de 36 krijgen de ronde boog als optimalisatie van de stijfheid van de onderpoten.
Vermoedelijk is de upgrade van de Fox 34 reeks met een Grip2 demperoptie interessanter voor de mountainbikers in de Lage Landen. Door de topdemper ook in de 34 reeks beschikbaar te stellen, kan je als veringfanaat echt aan de slag met optimalisatie van je luchtkamer en finetuning dankzij de variatie aan instelmogelijkheden. Heb je graag een eenvoudigere optie met drie simpele standen? De FIT4 blijft nog steeds beschikbaar.