Formula maakt reeds sinds 1993 schijfremmen. Na meer dan twintig jaar de technologie van hydraulische schijfremmen constant verbeterd te hebben, pakt Formula nu uit met de nieuwe Cura.

Erg veel remkracht en een uitstekende doseerbaarheid maken van de Cura een rem die toegankelijk is voor alle rijders, ongeacht de discipline. Een nieuwe smeedtechniek laat Formula toe erg krachtige Cura-schijfremmen te produceren. De rem wordt alleen geanodiseerd voor bescherming tegen de omgeving. De nieuwe Cura is een duurzame, lichtgewicht en krachtige schijfrem. De Cura is overigens de eerste rem waarbij Formula minerale olie gebruikt.

Remcilinder

De remcilinder van de Cura werkt intuïtief en heeft goede doseerbaarheid. Het grote reservoir heeft meerdere ontluchtingspoorten en bevindt zich geheel boven de remcilinder voor een eenvoudig ontluchten. De Cura heeft een clean ontwerp dat bij alle renners en hun fietsen past. De hendel is de meest ergonomische en intuïtieve die Formula ooit ontwikkelde.

Remklauw

De tweedelige remklauw krijgt meer ruimte tussen de remblokken en de remschijf. De 24 millimeter grote zuigers geven de Cura een continu vermogen voor elke rijstijl. De remklauw is uitgerust met het SpeedLock-ventiel voor een snelle ontkoppeling.

De Cura moet 359 gram wegen en komt op de markt voor een adviesverkoopprijs van 124 euro.