Niet de gangbare 32 of 34, maar een 33. Formula wijkt graag af van de platgetreden paden en pakt uit met een geheel nieuwe 33-vork. Even voor de duidelijkheid: die 33 (en 32 en 34) slaat op de diameter van de vorkbenen, uitgedrukt in millimeter.

De nieuwe Formula 33 is met 1585 gram de lichtste vork van Formula en komt in veerwegen van 100 tot 130 millimeter. De Formula 33 is dus zowel geschikt voor de snelle crosscountry-racer als de gepassioneerde trailrijder.

De Internal Floating technology (IFT) levert een soepele veerweg, terwijl de 33 millimeter dikke vorkbenen voor de nodige stijfheid zorgen, zelfs voor een vork met 130 millimeter veerweg.

Een Remote Cartridge Control (RCC) laat bediening van op het stuur toe. Met RCC kun je een fine-tuning tot dertien verschillende posities bekomen, van helemaal open tot helemaal geblokkeerd.

Het Compression Tuning System (CTS) werkt met drie verschillende ‘insers’ van zacht over medium tot stijf. Hiermee worden alle wensen van elk soort rijder bediend. De verschillende ‘inserts’ zijn gemakkelijk te vervangen.

De steekas – Integrated Locking System – ziet er knap en functioneel uit. Wat meer is, je kunt de as eveneens gebruiken om je steekas achteraan te bedienen. Voor de weightweenies, de ILS kun je na plaatsing van het wiel gewoon verwijderen zonder dat de functionaliteit daaronder lijdt.

Alles wat je verder wenst te weten over de Formula 33: