De Vice is de jongste trailbike uit de Focus-stal. Met 130 millimeter veerweg vooraan en120 millimeter achteraan en op 27,5″-wielen mikt Focus hiermee op fun op de trails en dat voor een aangename prijs. De geometrie is speels en agressief tegelijkertijd en het single-pivot ophangingssysteem is degelijk en robuust. De Focus Vice heeft als motto ‘keep it simple and have fun’. Het design verwijst naar het jaren negentig televisieserie ‘Miami Vice’.

Met een vlakke balhoofdhoek van 67° en een zitbuishoek van 75°, 420 millimeter korte chainstays, een 440 millimeter lange reach en een vijftig millimeter korte stuurpen krijg je een speelse bike voor al je ongein op eender welke trail.

De Focus Vice komt in drie modellen, allen uit aluminium opgetrokken. Topmodel Vice Factory krijgt een RockShox Yari-vork en Super Deluxe-demper mee, doet het met Sram NX-aandrijving en Sram Guide-remmen en wisselt van eigenaar voor 2599 euro.

De Vice SL (openingsbeeld) komt op de markt met een RockShox Sektor Silver-vork, RockShox Deluxe-demper, Sram NX-groep en de eigen Concept onderdelen. Voor de Vice SL tel je 1999 euro neer.

Het goedkoopste model, Vice Pro, is de jouwe voor 1699 euro.