Het tofste fietsfeestje van de Benelux vier je op 22 & 23 juni in Breda. Een weekend vol sportieve en culturele events voor iedereen die gek is van fietsen. Geniet als racer, mountainbiker, gravelrijder of stadsfietser van diverse tochten, testevents en een toffe dag uit op de urban sports locatie PIER15. Veel reuring en beweging op het festivalterrein voor jong en oud met foodtrucks, exposities, demo’s en een flinke dosis party-vibes van ‘Haveneiland’, het zwoele zomerfeest van PIER15. Bovendien is het skatepark alleen dit weekend geopend voor alle disciplines.

PIER15 is dé hotspot voor urban sports & culture in Breda. Op het Haveneiland vind je o.a. het indoor skatepark, een buitenbowl, een freerunpark en een basketbalveld. Ook kun je hier genieten van de diverse side events en demo’s en uiteraard van een goede kop koffie of een lekker speciaal biertje aan de bar of op het zonnige terras.

FietsFiesta is hét fietsfestival van Nederland om de passie voor de fiets te delen en te vieren. Met dit jaar meer sportieve fietsuitdagingen dan ooit! FietsFiesta biedt sportieve fietsgekken voldoende keus! Als wielrenner kan je je alvast opwarmen voor het Spaanse feest over de wegen waar volgend jaar de VUELTA wordt gereden. Mountainbikers worden getrakteerd op een (z)waar zandhapfestijn op de Brabantse zandvlakten. Kasseien tuffen! is een toffe rit voor de gravelriders en de vroege vogels kunnen mee ‘Dauwtrappen met de Baron van Breda’. Allerlei ritten om de prachtige omgeving van Breda, op de rand van de Belgische grens, te beleven. “West-Brabant biedt zoveel ondergronden waardoor het voor iedere fietser een speeltuin is!”

Maar ook Breda zelf kan ontdekt worden door de stadsfietstochten via Blind Wall Gallery en SeeBreda. En na al deze inspanningen kan er genoten worden van de zwoele beats, lekker biertjes en overheerlijke burgers op locatie PIER15. Op het festivalterrein is er bovendien genoeg te beleven door de BMX-demo’s, de lowriders expositie van de Unity Lowriders Bike Club Nederland en de fantasievoertuigen van het project THEYSEEMEROLLIN’ van stichting FietsCult. En na het succes van vorig jaar hebben we ook dit jaar Max Snijders (nr 3 van Nederland!) weer gestrikt voor steplessen in het skatepark, supertof voor stoere kids! Sowieso tof voor kids; het skatepark is dit weekend geopend voor alle disciplines.

Kortom, een meerdaags feestje voor alledaagse fietsers, wielrenners, BMX-ers, gravelrijders, mountainbikers, kinderen, cultuursnuivers… de fiets raakt immers vrijwel iedereen. FietsFiesta brengt al deze subculturen samen en laat hen genieten van wat hen bindt: de passie voor de fiets!

Initiatiefneemster Tanja Steenhorst: ”Voor nu is het belangrijkste dat we met FietsFiesta de komende jaren verder willen uitbouwen naar een tof Bike Festival. De VUELTA komend jaar in Breda zien wij daarbij zeker als een mooie aanjager en biedt kansen om hierin een flinke stap te zetten. Deze ambitie kunnen we uiteraard alleen waarmaken als iedereen deze omarmt en ondersteunt. Dit sluit ook aan bij het gedachtegoed van 076fietst, die dit festival mede mogelijk maakt. Zo gaaf dat we meerdere partners kunnen motiveren aan te haken om dit feestje tot stand te brengen!

Voor de derde editie van FietsFiesta heeft de Stichting FietsCult, verantwoordelijk voor het initiatief, de handen ineengeslagen met Sportmarketingbureau Sport76 en zijn partners PIER15, 2RIDE.nl en De Gangmaker aangehaakt voor de operationele ondersteuning. FietsFiesta verbindt niet alleen inwoners en fietsliefhebbers. “Met FietsFiesta laten we zien dat de fiets voor iedereen een feestje is en de regio Breda de tofste plek is om goed feest te vieren op en rond de fiets!”

Ga naar www.fietsfiesta.nl, check het programma, schrijf je in en feest mee! Houd ook onze social media kanalen in de gaten voor verdere aanvulling van het programma.


Mountain Bike Plus is trotse partner van dit mooie fietsfeestje. We hebben nu ook een toffe actie lopen waarbij je een gratis ticket krijgt voor een rit naar keuze bij afsluiting van een nieuw abonnement! Gebruik maken van de actie? Ga snel naar https://mountainbikeplus.com/abonneren