Dubbelslag bij Fiets Awards

De winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezing 2019 zijn bekend. Specialized fietsen zijn 2 keer bekroond met deze titel, namelijk in de categorie Mountainbike en Speed E-Bike. De Awards werden uitgereikt tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION en E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht door RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck en lid van de Tweede Kamer Rutger Schonis.

De verkiezing ‘Fiets van het Jaar’ wordt georganiseerd door RAI Vereniging en vond dit jaar voor de 32ste keer plaats. De verkiezing is er op gericht om consumenten en media te laten zien welke ontwikkelingen er zijn op fietsgebied en welke noviteiten en slimmigheden de ontwerpers bedacht hebben om het koperspubliek aan te spreken. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de jury ook naar andere aspecten zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de x-factor van de fiets.

Verkiezing 2019
De Fiets van het Jaar verkiezing is in de afgelopen 32 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste prijzen voor de fietsindustrie in Nederland. Inmiddels worden de Awards uitgereikt in 5 verschillende categorieën die model staan voor het brede en gevarieerde aanbod aan fietsen. Dit jaar zijn in totaal 45 inzendingen beoordeeld waarvan er 15 doorgingen naar de finale. De fietsen zijn door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest.

JURYRAPPORTEN

Speed E-bike van het Jaar: Specialized VADO MEN 6.0

De Specialized VADO MEN 6.0 is met recht dé Speed pedelec van het Jaar. De jury roemt de rijeigenschappen: gelijkmatige ondersteuning en stabiel en vertrouwd bij lagere en hogere snelheden. De bediening is eenvoudig en intuïtief. Maar niet alleen de rijeigenschappen zijn goed, er is met succes aandacht besteed aan de sportieve uitstraling en afwerking zoals bijvoorbeeld de cleane cockpit.

MTB van het Jaar: Specialized EPIC MEN EXPERT CARBON EVO 29

Deze fully brengt door de BRAIN veertechniek ook in Nederlandse XC omstandigheden heel veel scherp rijplezier. De fiets laat veel slimme oplossingen zien. De al genoemde BRAIN technologie, het geïntegreerde gereedschap, de mogelijkheid tot twee bidons en de rijeigenschappen tillen deze MTB boven de rest uit.

Ook Mountain Bike Plus was erg enthousiast over deze MTB van het jaar 2019. Onze test en ervaringen lees je hier.