Magneetfles

Fidlock is reeds jaren actief in onze sector, maar dan vooral zichtbaar bij bijvoorbeeld sluitingen van helmen en rugzakken. Tegenwoordig heeft het merk het Twist systeem ontwikkeld om daarmee bidons te bevestigen op de fiets. Het systeem gebruikt een mechanische magneetsluiting die super gemakkelijk ‘sluit’ maar slechts met één duidelijke handeling, een draai naar rechts, eraf gehaald kan worden. De Fidlock bidons hebben een specifieke inkeping waarin het Twist systeem gemonteerd werd. De twee magneetjes vinden als vanzelf hun basis en klikken er gemakkelijk op vast. Op het moment dat de magneet van de bidonmontage door de basis aangenomen wordt, sluit het mechanische systeem rondom de basis. Dan blijft de bidon goed op zijn plaats, zelf op ruw terrein.

Fidlock voorziet in zijn productrange ook een universele Twist connector die je doormiddel van een BOAsluiting rondom je bestaande bidon kan vastmaken. Het ziet er allemaal een beetje overkill uit, maar het werkt zonder problemen. Fidlock voorziet het ook andersom: voor fietsen waarop geen bidonhouder boutjes te vinden zijn, bieden ze een universele Bike Base aan die doormiddel van rubberen straps rond de gewenste framebuis vastgemaakt kan worden.

Gewicht zal je er niet mee winnen, maar gebruiksgemak levert het je zeker wel op.

De Fidlock Twist Bottle 600 kost 31,99 euro, inclusief een base. Voor de Uni Connector betaal je 39,95 euro en de Uni Base gaat ook voor die prijs over de toonbank.

www.fidlock-bike.com