Geweldig makkelijk, tikje uit balans

Feedback Sports is een Amerikaanse fabrikant van tools, stands, precisie weegtools, fietsophangsystemen en sinds kort ook van trainingsrollen.

Loop je rond in de wereldbekerpits dan zie je dat het merk zijn sponsoring goed op orde heeft en ervoor zorgt dat zowat alle pro-monteurs hun fietsen wedstrijdklaar maken op een Pro-Elite montagestandaard van Feedback Sports. De mooie geanodiseerd rode afwerking is alvast een streling voor het oog.

De Pro-Elite montagestandaard is een opvouwbare standaard met een bijzonder goed klemsysteem. De twee grote draaiknoppen zorgen ervoor dat je de klem in de juiste richting kan draaien en met precisie kan vastmaken. Daarnaast beschikt de klem over een veersysteem zodat je die met één druk op de rode knop kan lossen en je fiets eraf haalt. Tijdens het werken met onze fiets op deze standaard viel op dat de tripod aan de kleine kant was. Gingen we voor optimale stabiliteit met links en rechts een poot en helemaal naar achter gericht nog eentje, dan nog bleek hij een beetje wankel wanneer we bijvoorbeeld de fiets uit balans haalden door er of het voor- of achterwiel uit te halen. Zeker als we in de hoogste stand werkten.

Met een adviesverkoopprijs van 299,95 euro zit je met deze Feedback Sports Pro-Elite in de prijsklasse van de betere montagestandaards. Het klemsysteem van deze standaard is geweldig makkelijk om mee te werken en zorgt voor een goede workflow. Opbergen kan je de stand in een handige meegeleverde draagtas. Van ons mochten de poten van de tripod echter elk 10 centimeter langer om het geheel meer stabiliteit te geven. Voor de handige Harry onder ons levert het merk het klemsysteem ook los. Eventueel zelfs specifiek voor montage in een Parktool standaard.

www.feedbacksports.cc | €229,95