De Olympia F1 is een compromisloze mountainbike die vorm, design en prestaties in een erg geslaagd geheel draagt. De F1 is een uitzonderlijk knappe high-end crosscountry racebike. En die naam is niet toevallig gekozen.

Dankzij de feedback van een aantal racers uit de Olympia-teams (onder andere Italiaans kampioen Luca Braidot en de Colombiaanse kampioen Leonardo Paez), werd de F1 kunstzinnig ontworpen, in een design dat niet enkel bestemd is voor esthetische doeleinden.

Met een robuuste stuurinrichting en bottom bracket, werd waar mogelijk het gewicht vanher monocoque carbonframe zo laag mogelijk gehouden (1050 gram in maat S). Enkel waar nodig werd extra materiaal aangebracht om zo de stijfheid en sterkte van het frame te garanderen. Het monocoque frame maakt gebruik van de nieuwste generatie carbonvezels. Toray T1000 met een minimaal gewicht en maximale stijfheid wordt vakkundig afgewisseld met M40J en T800. Alle details werden grondig bestudeerd om een unieke hardtail te ontwerpen, waarin de O van Olympia werd verwerkt. De horizontale buis is lichtjes verhoogd en oversized ter hoogte van het balhoofd. Zo worden schokken en druk van de vork beter opgevangen. De staande achtervorken zijn erg fraai met de zadelbuis verbonden door een groot en plat oppervlak. Hierdoor wordt de spanning van het achterwiel beter over het hele frame verdeeld. Met een 27,2 millimeter brede zadelpen is het comfort tevens gegarandeerd. De F1 is voorzien van een Boost-148 achteraan (148 millimeter brede steekas) voor optimale stijfheid en extra grip. De chainstays werden extra kort uitgevoerd om zo een wendbare en speelse bike te creëren.