Vlieg hem d’r in

Het Duitse Evoc maakt al jaren fietskoffers. De Bike Travel Bag is zonder twijfel één van de meest voorkomende fietstassen zodra je een willekeurige luchthaven binnenstapt. De Travel Bag is geen hardcase, maar biedt wel rondom een flinke dosis protectie die de meeste mishandeling van luchthavenpersoneel zonder problemen moet kunnen doorstaan. Het plaatsen van je mountainbike is een fluitje van een cent. Je schroeft je pedalen los, haalt je wielen eruit, draait je stuur los en vervolgens plaats je je stuur in de daarvoor bestemde ‘flap’ die over je bovenbuis en balhoofdbuis geschoven wordt. Daarna schuif je de fiets op zijn plek, waarbij de voorvork in een goed beschermde hoes aan de voorkant wordt geschoven. De straps klik je vast, je verschuift ze indien nodig om jouw frame goed te plaatsen, en je bent klaar. De wielen kun je aan de buitenkant van de tas plaatsen. Onze dikke, ronde 2.35″ 29ers gingen er zonder enig probleem in. De schijven kan je laten zitten en zijn behoorlijk beschermd, maar volgens onze ervaring sta je zelfs met een dergelijke tas vaak nog voor verrassingen bij aankomst.Kortom, verwijder je schijven voor de reis. De Evoc Bike Travel Bag heeft meer dan voldoende opbergruimte waar je de schijven kunt plaatsen zonder dat ze los door je tas gaan slingeren. En het zijn de vele kleine details die opvallen bij de Evoc: het pedalenvakje aan de binnenkant van de tas en de geleiding in het schuimblok voor de ketting bijvoorbeeld. Of de vele straps op alle plaatsen, zodat de tas makkelijk op te tillen of te verplaatsen is. Wat te denken van de brede wielen die flink wat stabiliteit bieden zodra je de tas achter je aan sleept over die overvolle luchthaven? Daarnaast is de Evoc gemaakt voor mountainbikes: alles past. Sterker nog, heb je een racefiets, dan zul je de racefietskit moeten kopen om die tweewieler erin te kunnen plaatsen.

Met de Evoc Bike Travel Bag heb je een tas die uitstekende bescherming biedt. Is het een garantie dat je fiets in één stuk aankomt? Nee. Gedurende onze reizen hebben wij alles al gesloopt zien worden door de luchtvaartmaatschappijen, inclusief de meest heavy duty koffers die er maar zijn. Deze Evoc is goed doordacht, gemakkelijk in gebruik én bruikbaar voor je lange trailbike. Met zijn gewicht van 9,1 kilo moet je er wel rekening mee houden dat je bij sommige maatschappijen problemen gaat krijgen: je zit zo boven de 15 kilo die zij hanteren.

We zien kleine verbeterpuntjes. Bij de Pro versie wordt een wiel aan de voorkant meegeleverd. Erg prettig wanneer je loopt te zeulen met een flink gewicht. Ook de optionele kettinghoes had Evoc er best standaard bij mogen leveren. Het zijn kleine dingen, die niets afdoen aan de dikke voldoende die dit product krijgt. Sterker nog, Evoc zet de maatstaf qua fietskoffers.

www.evocsports.com | € 449