Jolanda Neff is voor de tweede keer op rij Europees kampioen op de mountainbike geworden. De Zwitserse wereldkampioene reed al vroeg weg van de concurrentie. Op iets meer dan twee minuten pakte de Franse Pauline Ferrand-Prévot het zilver en mocht de Belgische Githa Michiels naar huis met de bronzen plak. Anne Tauber was op de zesde plaats de beste Nederlandse.

Terwijl we hier naar adem happen met temperaturen rond de 35 graden is het in Glasgow een stuk aangenamer. De vrouwen mochten als eerste van start op het mountainbikeparcours. In de tweede ronde zette Neff aan waarna er niemand kon volgen. De francaise Ferrand-Prévot probeerde het gat nog te dichten maar verder dan 30 seconde kwam ze niet. Het leverde haar wel een tweede plaats op 2:04 achter de ontketende Neff.

De Nederlandse Anne Tauber werkte zich van achterin het veld naar voren. Door een valpartij schoof de Nederlandse zelfs even op naar plaats 4 en kwam het podium in zicht. In de ronde erna zakte de Nederlandse terug. Een zesde plek was uiteindelijk het hoogst haalbare.

De Belgische Githa Michiels haalde een ronde voor het einde voormalig wereldkampioene Linda Indergand bij. Michiels kwam juichend over de streep om haar bronzen plak te vieren. Een zeer knappe prestatie

Uitslag Europees kampioenschap mountainbike vrouwen
flag-nr1flag-ch Jolanda Neff
flag-nr2flag-fr Pauline Ferrand-Prévot
flag-nr3flag-be Githa Michiels
4. flag-pl Maja Wloszczowska
5. flag-de Elisabeth Brandau
6. flag-nl Anne Tauber