City Mountainbike krijgt wereldwijd steeds meer erkenning en prestige. Dit komt grotendeels door het engagement van nieuwe sponsors waaronder belangrijke merken in de fietsindustrie, zoals Etixx Sports Nutrition. Het Belgische merk wordt partner van City Mountainbike voor alle grote City Mountainbike-events en wordt ook officiële leverancier van de energieproducten tijdens de wedstrijden.

De internationale allure van het event, de grootse show en de nabijheid van het publiek deden Etixx beslissen partner te worden van City Mountainbike om zo te werken aan de wereldwijde expansie van het bedrijf dat zich focust op sportvoeding.

Over Etixx Sports Nutrition

Etixx werd in 2009 opgericht en ontwikkelt een breed aanbod gesofisticeerde voedingsproducten en –supplementen die voldoen aan de behoeftes van iedereen die op professioneel, recreatief of amateuristisch niveau sportprestaties verricht.

Over City Mountainbike

Cross- Country Eliminator is een officiële discipline van UCI Mountainbike, opgericht in 2010. Deelnemers nemen het tegen elkaar op in rondes. De twee snelste renners gaan door naar de volgende ronde, de andere twee worden geëlimineerd. Het parcours bestaat uit verschillende hindernissen en heeft een lengte van 500 tot 1000 meter.

Sinds 2012 organiseert City Mountainbike deze wedstrijden in België en Nederland. Het zijn dagevents waaraan kinderen en volwassenen van alle leeftijden kunnen deelnemen. De dag eindigt met de UCI Eliminator, een discipline voor internationale topwielrenners, en geeft per jaar een algemene rangschikking van alle wedstrijden. In 2014 won de Duitse wielrenner Andy Eyring de algemene wedstrijd, gevolgd door Nederlanders Lehvi Braam en Jeroen van Eck. City Mountainbike is een erg populair event omdat de organiserende steden het recreatieve event kunnen gebruiken als reclame.