Volgend jaar viert de Bike Transalp haar twintigste verjaardag. Vandaag maakte de organisatie van de populaire meerdaagse mountainbikemarathon de etappeplaatsen voor de route van 2017 bekend. De jubileumeditie van de etapperace voor duo’s zal worden verreden van 16 tot en met 22 juli 2017 en voert de deelnemers over een goede 550 kilometer en 18.000 hoogtemeters van het Oostenrijkse Mayrhofen over de Alpen naar Riva del Garda in Italië. Het stadje aan het Gardameer is al voor de zeventiende keer finishplaats voor de Bike Transalp.

Na vertrek in Mayrhofen volgt de Transalp een tamelijk klassiek parkoers via Brixen, St. Vigil, St. Christina, Kaltern, Trento, Lavarone en Riva del Garda. Lavarone is de enige nieuwe pleisterplaats in de geschiedenis van de Transalp. De Pfitscherjoch, een van de meest bekende passen van de Transalp die deelnemers tijdens de eerste etappe moeten overwinnen, zit ook dit jaar weer in de route. Een ander hoogtepunt van de route voor volgend jaar is de Plose: zalige trails door het hart van de Dolomieten en bekend van onder andere de Sellaronda Hero.

Inschrijven
Vanaf volgende week gaan de inschrijvingen voor de twintigste editie van de Bike Transalp open. Vanaf 11 oktober kun je je via deze link inschrijven. Meer informatie over de Bike Transalp op de website van de organisatie.

foto: Robert Niedring