Tacx blijft innoveren, dit keer in de categorie van de “derailleurwieltjes”. De productie van derailleurwieltjes is al sinds het begin in de Tacx-fabriek te zien, er is meer dan 35 jaar ervaring met deze productcategorie. Tot nu toe waren er drie verschillende soorten beschikbaar en hier komt nu een vierde bij! Keramische (Si3N4) kogellagers en een wieltje met Teflon.

Als je energie wilt besparen op lange afstandsritten, zijn deze nieuwe derailleurwieltjes ideaal. Bij de ontwikkeling van dit product stond het verlagen van de wrijving centraal. De lagers zijn gemaakt van de keramiek soort Si3N4, bekend om zijn lage wrijving, en gesmeerd met vet waardoor er bijna geen onderhoud nodig is. Aan het wieltje is Teflon toegevoegd wat de wrijving met de fietsketting reduceert. En tot slot is gebruik gemaakt van een low-friction seal waardoor de wrijving met de lagers minimaal is. Al deze kenmerken samen maken dit een uniek derailleurwieltje waarmee je energie bespaart op een lange rit, maar ook op gebied van onderhoud. Alle Tacx derailleurwieltjes hebben een gesloten kogellager-circuit waardoor er geen risico is op vastlopen, speling en gepiep van de lagers tijdens het fietsen.

Deze nieuwe derailleurwieltjes zijn beschikbaar voor 10-tands, 11-tands, Shimano en Sram. Via deze link kan je uitzoeken welk type derailleurwieltje voor jou geschikt is.