Iets meer dan een jaar geleden pakte Trek uit met de
Stache, een bike die voor een kleine schok in de mountainbikewereld zorgde. Trek week namelijk af van de gangbare 27+ bandenmaat om met de Stache een 29+ voor te stellen. “En we hadden al dikke glimlach op ons gezicht na de testrit”, besloot onze tester van dienst toen.

De Stache knoopte opnieuw aan met de ultieme rijsensatie die enkel hardtails je kunnen geven. Met de extra brede 29×3.0 banden en een bijzonder wendbaar frame, werd het knallen met hardtails over technisch terrein opnieuw spannend en pure fun.

Tijd om dat succesvol platform even van een facelift te voorzien. De Stache is voortaan beschikbaar in carbon en wordt uiteraard op pad gestuurd met de nieuwste onderdelen. Het nieuwe OCLV Mountain Carbon frame van de Stache 9.8 en 9.6 is ongeveer 400 gram lichter dan de aluminium-versie. De geometrie werd iets agressiever met een vijftien millimeter langere reach en een vijf millimeter lagere trapas. Op alle modellen neemt de veerweg van 110 naar 120 millimeter toe.

De Stache 9.8 komt op de markt met de nieuwe RockShox 29+ Pike vork, een Bontrager Line Pro 35 mm-cockpit, een Bontrager Drop Line dropperpost en Bontrager Line Pro 40 OCLV Carbon-wielen. Volgens Trek moet de Stache 9.8 hiermee een goede 12 kilogram wegen.

De nieuwe Stache-serie bevat twee modellen met OCLV Mountain Carbon (Stache 9.8 en 9.6) en twee modellen met Alpha Platinum Aluminium frames (Stache 7 en 5). Verder zal de Stache verkrijgbaar zijn als aparte carbon frameset
.

Vanaf september verkrijgbaar bij je Trek-dealer.