Een nieuwe cross country fiets van BMC, dan is onze interesse gewerkt. Met een holistische aanpak door naar de gehele fiets als een systeem te kijken heeft BMC zijn snelste en meest intuïtieve cross country fiets tot nu toe ontworpen. En er zitten een aantal features in die we jullie niet willen ontnemen.

Geïntegreerde dropper post

RAD (Race Application Dropper) is de ’s werelds eerste geïntegreerde cross country dropper post. RAD heeft twee posities die je aan kan passen zodat je de optimale positie hebt om het variërende terrein aan te kunnen.

Met een gewicht van 345 gram schaaft de RAD meer dan 100 gram van een conventioneel dropper post design af. Peter Stampfli, MTB engineer van BMC, legt uit: Het geïntegreerde design geeft de vrijheid om van de ronde zadelpen af te stappen. In tegenstelling tot een conventionele dropper post is de RAD ovaal wat zorgt voor een hogere bestendigheid.

Big Wheel Concept Race Geometry

De veelzijdige aanpak van BMC heeft ertoe geleid dat de rijder een positie heeft voor tractie en controle om zo een goede verhouding te creëren met de snelheid van de fiets.

BWC Race is ontworpen om de cross country trails aan te vallen met een 67,5 graden balhoofdhoek en een lange front-end. De 100mm veerweg en 44mm offset zorgen voor accurate handeling van het stuur op technische stukken.

Specs

Het gewicht van de BMC Fourstroke 01 is slechts 10 kg. Dit is inclusief de dropper post en de hardware.

We hadden het genoegen om de BMC Fourstroke 01 tijdens het WK alvast te proberen. Een testrapport volgt later.

Meer informatie over de BMC Fourstroke 01 is te vinden op: www.BMC-switzerland.com/Fourstroke