Het duurde jaren vooraleer ze bij Giant een nieuwe mid-travel 29er klaar konden stomen. De hergeboorte van deze trail bike staat garant voor een grote stap voorwaarts. Of je nu gaat voor snellere tijden of een lange mountainbike rit, met de nieuwe Trance 29 heb je alvast de juiste bike bij voor de job.

De grotere 29” wielen geven vanzelfsprekend meer balans en stabiliteit. Dit zorgt dan weer voor meer momentum om technische beklimmingen te overwinnen en anderzijds voor meer vertrouwen om snelle, ruige singletracks op volle snelheid te nemen.

De geüpdatet Maestro achtervering zorgt voor een langere slag en een soepeler gevoel. Er is 115mm aan veerweg beschikbaar (130mm aan de voorzijde) en de demper wordt aangestuurd door de nieuwe Advanced Forged composite bovenste rocker-arm die stijver en sterker is. Bovendien zorgt hij ook nog voor een lager totaalgewicht.

Ook de nieuwe Trance kreeg een modern geometrie. Een 66,5 graden hoofdbuishoek en 74,5 graden zitbuishoek zorgen voor stabiliteit tijdens het snellere daalwerk en een efficiënte klimpositie wanneer je terug omhoog moet.

Prijstechnisch is er nog niets bekend, volg ons op de voet voor de laatste updates!