Cube, een van Europa’s grootste fietsfabrikanten, stapt de wilde wereld van de downhill binnen. En ze doen dat meteen in stijl. Greg Williamson en Matt Walker tekenen namelijk voor Cube Global Squad. Met de geheel vernieuwde Cube Two15 zullen zij dit seizoen de afdalingen aanvallen.

Michael Prell, development engineer:
“We wilden een fiets ontwerpen die kan concurreren in de World Cup Downhill. Daarbij wilden we tegemoet komen aan de wensen van de verschillende rijders. We wilden een betrouwbare fiets maken die ook nog eens licht van gewicht is. Daarom hebben we ervoor gekozen de fiets van aluminium te maken. Het is gelukt een downhill fiets te maken die meteen mee kan strijden aan de top.”

Greg Williamson (Schotland) en Matt Walker (Nieuw-Zeeland) zullen in 2016 onder de Cube Global Squad vlag rijden. Greg is pas 23 jaar oud en hij heeft een resultatenlijst waar je U tegen mag zeggen op zijn naam staan. Samen met voormalig privateer Matt Walker vormt hij het CUBE Global Squad team.

Team manager Andi Nitsche ziet aankomend seizoen met veel enthousiasme tegemoet:
“Ik ben enorm enthousiast over het feit dat we met Cube de downhillscene in gaan. Greg en Matt zijn ongelooflijk goede gasten en ik ben meer dan blij om ze in het team te hebben. Matt maakte een enorme indruk op mij nadat hij vanuit het niets de elfde plek wist te behalen bij de MSA. Ik wist meteen dat ik hem graag in het team wilde hebben. Greg heeft zich meermaals bewezen als toprijder, stond meermaals hoog genoteerd op de resultatenlijsten en heeft ervaring met het rijden voor een professioneel race team. We gaan er een top jaar van maken!”

Greg Williamson:
“Ik ben vereerd om onderdeel uit te maken van Cube Bikes/Bliss Protection. Ik ben trots dat ik mag uitkomen voor zo’n mooi merk en mag werken met alle toffe mensen die daarbij horen. Met mijn nieuwe downhill monster, de Cube Two15, kan ik zeker het allerbeste uit mezelf te halen.”

Matt Walker, een man met vele gezichten, van city downhill, tot Crankworx en UCI Downhil: “Na de roerige tijden als privateer ben ik helemaal klaar om aan boord te gaan bij het Cube Global Squad team. Hier krijg ik de ondersteuning die ik nodig heb om constant op hoog niveau te presteren. Mijn doel is de resultaten van afgelopen seizoen te verbeteren. Dat moet lukken met de kwaliteit van de spullen die ik tot mijn beschikking krijg en de professionele ondersteuning vanuit het team. Mijn gevoel zegt dat dit het beste seizoen ooit gaat worden!”