“Het is een ontzettend grote eer dat we deze prijs in de wacht hebben gesleept. Het is een kroon op onze samenwerking met Shimano”, aldus trotse marketingmanager Carola Noordermeer.

De Rai Vereniging reikt ieder jaar de ‘Fiets van het Jaar’-award uit. Een jury bestaande uit experts en ervaringsdeskundigen beoordelen de fietsen op zithouding, schakelen, remmen, rijgedrag, comfort, vering, prijs-kwaliteitverhouding, afmontage en uiterlijk. Dit jaar werd er voor het eerst ook een award uitgereikt voor de ‘Mountainbike van het Jaar’. Het eindoordeel van de vakjury luidt: “Onopvallende verschijning die opvallend lekker rijdt. Licht van gewicht en lekker strak stuurgedrag. En met XT Di2 brengt deze complete hardtail elektronisch schakelen binnen handbereik van velen en voegt het ook meteen een dimensie toe.”

Dat deze Reaction een speciaal beestje is, wisten we al langer. Lees hier wat we eind 2016 in het Mountain Bike Plus Jaarboek 2017 schreven over de fiets die nu Mountainbike van het Jaar is geworden.

De Cube Reaction GTC One geflankeerd door Carola Noordermeer (marketingmanager) en Bart van den Biggelaar (salesmanager).