Prima werkpaardjes

Ook Cube brengt sinds een paar jaar als fietsmerk een volledig assortiment aan fietsschoenen op de markt. Voor de cross-country en marathon wedstrijdrijders heeft de Duitse Fabrikant nu de C:62 SLT Blackline schoen met carbon zool en draadsluitingen voor 229,95 euro.

Volledig in zwart geeft deze schoen je meteen een stealth-look mee. De mooi afgewerkte en zacht aanvoelende bovenzijde is comfortabel en strak. Eenvoud siert bij deze schoenen, ze zijn voorzien van gewoon goede features tegen een prima prijs. Voor 229,95 euro verwacht je een mooi afgewerkte carbon zool met stijfheidsindex 10 en een goed werkende draadsluiting om je schoen mooi aan te spannen rondom je voet. Geen Boa-sluitingen op deze schoenen, maar wel draadsluitingen van het Taiwanese merk Atop.

De sluiting spant op dezelfde manier per klik aan, maar is niet per klik te lossen. Draai je de sluiting los dan ontspant de draad volledig. Naar ons idee zeker niet verkeerd, we zullen zien hoe ze het er voor de rest vanaf brengen in de lekkere sladder van de huidige weersomstandigheden.

Op de website van Atop is alvast niets te vinden over eventuele garantie-coverage, zoals de levenslange garantie van Boa.

Met 804 gram op onze weegschaal geeft een paar in maat 45 aan niet voor het ultralichte gewicht te gaan. Aan de andere kant is de volledige binnenzijde van de schoen voorzien van padding en voelt hij lekker comfortabel aan. Hij is ook merkbaar warmer dan de andere schoenen uit deze test. Leuk voor dit nat en frisser weer, iets minder leuk in zomerse omstandigheden.

Zowel de Scott schoen als deze Cube dragen beide dezelfde stijfheidsindex van 10 voor hun carbon schoenzool. Toch geeft de C:62 SLT merkbaar meer mee tijdens loopfases en is hij hier ook gewoon stukken comfortabeler. Al fietsend is de Scott schoen stukken directer. Natuurlijk gaat het daar dan onmiddellijk over het totaalplaatje van dubbel de prijs en Carbitexbovenschoenen.

Cube streeft steeds naar een goede prijs-kwaliteitverhouding en weet dat ook nu weer mooi voor elkaar te krijgen. Comfortabele, mooi afgewerkte mountainbikeschoenen met carbon zool tegen een goede prijs, puik werk!

De schoen is volledig zwart afgewerkt, maar mooi verborgen zit er rondom de hiel een goed reflecterend zilveren strook. Stealth en high visibility in één dus. We voelden de maat 45 trouwens aan als wat aan de kleine kant, terwijl de andere schoenen in maat 44,5 als gegoten zaten. Zeker even passen dus!

www.cube.eu