Cube voegt een geheel nieuwe discipline toe aan de Enduro World Series. Bij de vier Europese manches van de Enduro World Series, voorziet Cube alle geaccrediteerde media van een Stereo 160 Hybrid. Journalisten en fotografen komen zo dichter dan ooit bij de actie.

Sinds haar oprichting vier jaar geleden, heeft de EWS steeds geprobeerd de media-dekking van hun evenementen zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken voor de media. En terwijl een pendeldienst nog steeds beschikbaar is, leveren de e-bikes meer vrijheid en onafhankelijkheid aan de media. De e-bikes verminderen ook het aantal voertuigen dat normaliter benodigd is tijdens deze evenementen.

Chris Ball, Managing Director van de Enduro World Series: “We zijn heel enthousiast over deze nieuwe samenwerking met Cube. Wij geloven dat de toevoeging van deze e-bikes de media nog betere coverage zal opleveren en dus ook een betere beleving voor de fans. Ik heb de Stereo 160 Hybrid gereden, hij is praktisch en leuk. E-bikes zijn een relatief nieuwe toevoeging aan de mountainbike-scène en sommige mensen staan nog steeds wantrouwig tegenover e-bikes.” Marko Haas van Cube, voegt toe: “Deze fiets is gebouwd voor zware trails dankzij een sterkere motor en 160 millimeter veerweg. De Stereo 160 Hybrid verdient zeker deze naam, hij voldoet helemaal aan de zware eisen die een enduro-rijder aan zijn bike stelt.”

Cube levert twintig e-bikes tijdens de Europese manches, te beginnen dit weekend met de ‘Emerald Enduro Presented By Biking.ie’ in County Wicklow. Vorig jaar was het Cube Action Teamrijder, Greg Callaghan die – in zijn eigen achtertuin – met de overwinning aan de haal ging.