Cube’s nieuwe helm draagt de naam Badger. Klopt, dat is het Engelse woord voor het dier ‘de das’. Volgens Cube komt dat omdat ze de helm als een alleskunner aanschouwen.

Deze dubbele in-mold constructie is naast licht van gewicht ook goed aan te passen om zo een optimale pasvorm te creëren. De pasvorm is zowel in de hoogte als in omtrek aanpasbaar voor een optimale fit. Cube maakt voor deze helm gebruik van de Fidlockmagneetsluiting die je met één hand makkelijk kunt openen en sluiten. De zonneklep is verstelbaar door hem simpelweg omhoog en omlaag te schuiven. Er zit voldoende wrijving in het syteem zodat hij goed op zijn plaats blijft zitten. Cube voegde Coolmax antibacteriële kussentjes toe als voering voor optimaal draagcomfort. Welgeteld 21 ventilatieopeningen zorgen voor een goede doorvoer van lucht. De mooie Cube Badger kost 139,95 euro en is verkrijgbaar via je lokale Cube dealer.

Onze Badger kreeg een camouflage kleurstelling en komt daar goed mee weg! De tijd van all-black helmen is echt wel achter de rug! De diepere uitsnede rondom het oor gaf al aan dat hij ook een deel van het achterhoofd in bescherming neemt, zonder te diep te staan om in een diepe zitpositie in je nek te duwen. Comfortabele riempjes en padding zorgen samen met de vlotte aanpasbaarheid voor een goede pasvorm. Qua gewicht voelt hij aardig licht, al is hij zeker niet de lichtste op de markt. Gezien z’n prijsklasse was dat ook niet het doel vermoeden we. Natuurlijk zijn we niet gaan testen hoe goed de helm daadwerkelijk beschermt. De bouw en technologie die erachter zitten, doenvermoeden dat alles wel snor zit.