Het lijkt alsof sommige trends voortkomen uit een gezamenlijke overeenkomst onder de fietsfabrikanten. Neem nu de 120 mm cross-country fullies die ontstaan uit de toprange xc-bakken. Ze voegen er simpelweg een stijve 120 mm voorvork en een dropper-zadelpen aan toe en klaar. Niet helemaal waar, maar toch bijna.

Cube pakt uit met haar nieuwe AMS 100 C:68 TM 29. Het eerste deel van de naam maakt al snel duidelijk dat we hier te maken hebben met de top-xc fully van de Duitse fabrikant. Voeg daar hun beste C:68 carbon aan toe en het kan haast niet mislopen. Wij zijn de laatste tijd meer en meer op zoek naar de ideale fully om overal in de Benelux mee uit de voeten te kunnen. Hoe klinkt lichtgewicht, speels en enorm potent dan in jullie oren?

Met een Fox 34 met 120 mm veerweg en remote lock, brede Newmen velgen op 2,35″ banden en een dropper-post kan je al een stevige verandering op til brengen. Hier bleef het echter niet bij. Cube past ook de grote van de remschijven aan om zo meer controle en kracht aan je vingertoppen te geven. Met deze toevoegingen ontstaat de behoefte aan een andere typering: TM, Trail Motion, is geboren. Cube Nederland vertaalt het liever als: snoeihard omhoog, snoeihard omlaag.

Wij plannen er snel mee op stap te gaan, dus kijk uit naar onze test van de nieuwe Cube AMS 100 C:68 TM 29. Met een prijskaartje van 3999 euro moet je geen organen gaan afstaan om toch met de top of the line onderweg te zijn.