Het Cube Action Team zal dit seizoen hun races afleggen op de gloednieuwe Cube Stereo 160 SHPC. Cube Action Team- mecanicien, Jan Wittmaack, vertelt er ons alles over. “Ik ben vooral tevreden met het algehele design. Er zijn veel kleine, maar waardevolle details in verstopt, zoals een Syntace-stuur en -stuurpen, die speciaal voor ons gespoten zijn. Als het gaat om de technologie ben ik erg nieuwsgierig naar de nieuwe XTR11-aandrijving, vooral vanwege het Di2-systeem”, aldus Jan Wittmaack.

De Stereo 160 SHPC was er reeds vorig jaar, wat is nieuw in het 2015 seizoen?
“Samen met onze sponsors werken we constant aan ontwikkelingen. Met de nieuwe XTR, de nieuwe naven van DT en uiteindelijk ook de nieuwe setup-tunes van Fox zijn er weer veranderingen die niet direct zichtbaar zijn, maar wel degelijk merkbaar voor de rijder. De highlight van het nieuwe frame is het materiaal. De frames zijn gemaakt met de nieuwe C68-technologie, zodat ze nog stijver en lichter zijn.”

Het team reed vorig jaar al met de nieuwe Fox 36. Welke setup ga je kiezen dit seizoen?
“Fox heeft ons de tunes al gestuurd voor 2016. In Malaga gaan we samen met Fox onderzoeken wat er veranderd is en hoe dat functioneert. Samen testen we dan wat de ideale setup is voor iedere rijder. Het frame is daarenboven speciaal ontwikkeld voor de nieuwe Fox Float X. Er is een holling in de onderbuis zodat het compenserende reservoir van de Fox Float X-achterdemper voldoende ruimte heeft.”

Het is de allereerste keer dat de nieuwe, elektronische XTR gemonteerd is op teamfietsen. Is er ook iets veranderd aan de kabelgeleiding?
“Ja, we moesten het frame iets aanpassen, omdat het eerder niet was afgesteld op Di2. Volgens mij hebben we dat goed gedaan. Gedurende de komende testdagen zullen we ontdekken of het werkt zoals ik het bedacht heb.”