Herder Brentjens

Bart Brentjens staat al een hele tijd aan het hoofd van zijn eigen UCI Mountainbike Elite Trade Team. Voor seizoen 2019-2020 kreeg dat de naam CST SanddBafang Mountainbike Racing Team. Met de nieuwe naamsponsor Bafang ging Brentjens in zee voor de ontwikkeling van een e-mountainbike in zijn American Eagle collectie. Meteen ook goed voor een mogelijk debuut op het eerste officiële wereldkampioenschap E-Mountainbike in het Canadese Mont-Sainte-Anne, met de jonge Nederlander Kjell van den Boogert.

Onder de hoede van Bart kregen we de afgelopen wereldbekers en zelfs seizoenen schitterende prestaties voorgeschoteld. Vooral de vrouwen uit het team presteren vaak goed op de grote internationale podia en bewijzen keer op keer hun veerkracht en klasse. Anne Tauber en Yana Belomoina zijn zowat de bekendste namen, maar ook de heren Martins Blums, Sebastian Fini Carstensen en David Nordemann weten van wanten. Met een maximaal leeftijdsverschil van vijf jaar tussen de rijders binnen het team weten ze elkaar goed te ondersteunen en te helpen waar nodig.

Het team heeft een stevige achterban met Bart Brentjens als teammanager. Mevrouw Brentjens, Petra Brentjens-Libregts, helpt Bart alles in goede banen te lijden. Daarnaast is er ook nog een voltallige staf aanwezig om de renners optimaal te helpen presteren. Zie ook het interview met verzorger Rudy Bergmans in nummer 191.

Bij het CST Sandd Bafang Mountainbike Racing Team gaan de renners vanzelfsprekend op pad op Brentjens‘ eigen American Eagle mountainbikes. Zowel de nieuwe ‘Flow’ fully als de ‘Atlanta 2.0’ hardtail (elders in dit magazine terug te vinden), worden afgemonteerd met DT-Swiss voorvork en carbon wielen. Sram zorgt met een XX1-Eagle 1×12 schakelgroep voor de nodige versnellingen, terwijl Rotor het ronde of ovalen blad aan de voorzijde doet draaien. Magura is nog steeds hofleverancier van de remkracht met de MT8 Raceline stoppers. Op het FS-A stuur vinden we een SigmaSports GPS terug. Logischerwijs geeft CST het rollend materieel het nodige rubber en dat doen ze meestal met Jack Rabbits of Cambers.

Voor de teamoutfit mogen de renners en rensters dit jaar beroep doen op een kit van kledingmerk Fila. Sidi verzorgt de voeten van het goede schoeisel en de goede sokken, terwijl de onderkleding van Craft komt. Puike kit, die het team en de sponsoren de nodige zichtbaarheid geeft.