Scandinavische laagjes

Craft is als Scandinavische fabrikant goed vertegenwoordigd in onze geliefkoosde sporten. Iedereen gebruikt wel eens een ‘Craftje‘ als baselayer. Ook in de schaatssport zijn ze alom vertegenwoordigd. Maar Craft is veel meer dan alleen dat. Ze hebben een enorm uitgebreid assortiment aan fietskleding in alle prijsklassen en voorzien ook in alle lagen.

Velo Bib Shorts
De Craft Velo Bib Shorts is een van de low-end shorts die wel degelijk credits verdient. Craft gebruikt in deze broek zijn Infinity C3 pad en voorziet daarmee in de basis van ondersteuning. Het gebruik van verschillende diktes van foam met een vrij lage densiteit zorgt voor basiscomfort. We gebruiken deze bibshort eerder voor de korte trainingsritten onder de twee uur en kiezen resoluut voor de C1 pad uit bijvoorbeeld de Craft Verve GlowBibshorts voor de langere ritten. De broek gebruikt brede elastieken op de bovenbenen met silicone antislip aan de binnenkant. De fit van de broek is comfortabel en levert goede spierondersteuning, dankzij het gebruik van lycra met 4-way stretch. De stof heeft een UPF 50+ bescherming tegen sterke zonnestralen. De Craft Velo Bib Shorts is te vinden voor om en nabij de 80 euro en is daarmee qua prijs-kwaliteitverhouding een aanrader.

Ride Insulation Jacket
In grote lijnen draag je tot maximum drie lagen op je bovenlichaam. De eerste is een baselayer, daarna volgt al dan niet een insulationlayer om dan een buitenlaag te gebruiken die waterdicht of winddicht en waterafstotend werkt.

Craft presenteerde ons de super comfyRideInsulation Jacket en kreeg ons onmiddellijk hooked aan het comfort en de warmte ervan. We vinden de niet te strakke fit comfortabel en de voorzijde van waterafstotend en winddicht materiaal ideaal. De achterzijde is gemaakt uit thermisch polyester dat bijzonder goed ademt zonder de bewegingsvrijheid in de weg te zitten. Aan de voorzijde zitten twee handige zakken die je afsluit met een gesealde rits. Gaat het echt keihard regenen dan draag je hier een hardshell regenjas overheen en je lagensysteem is picobello. Het jasje kost 119,95 euro.

www.craftsportswear.com