Niets zo irritant als voortijdig een rit te moeten beëindigen door pech. Een setje goede tools is wat ons betreft dan ook een absolute must. Nu kent iedereen de ‘standaard’ multitool wel, maar Contec heeft meer in haar assortiment.

TFR Micro Ratchet Smart

Neem bijvoorbeeld de kleine sleutel met ratel, de Micro Ratchet. Er worden zes bits meegeleverdeen imbus 4, 5 en 6, Torx T25, T30 en een PH2 schroevendraaier. Kortom, voor vrijwel alles geschikt én mocht je toch een keer iets missen dan kun je een bitje wisselen. Het grote voordeel van een ratel? Je kunt overal makkelijk bij en met gemak een bout los- of vastdraaien. De tool wordt in een aluminium case geleverd die onverwoestbaar is.

TFR Micro Ratchet Smart € 34,95

Contec Air Support G-Force

Liever lui dan moe is ons motto als het op banden oppompen aankomt. Een nieuwe band wil je zo snel mogelijk vol hebben en dan is de Air Support erg fijn. Het is in feite een mini-voetpomp, die met 175 gram nog licht genoeg is om in je rugzak mee te nemen. Uiteraard kun je zowel Presta als Schräder ventielen gebruiken en je zou de band er tot 8 bar mee op moeten kunnen pompen. De slag is flexibel en voorzien van een drukmeter. In de praktijk blijkt 8 bar wat enthousiast, maar gelukkig zijn we mountainbikers. Een band heb je met dit pompje makkelijk weer op spanning. Ideaal.

€ 49,99

TFR Trident Ratchet

Mocht je op zoek zijn naar een iets makkelijker op te bergen toolsetje met een flinke selectie aan bits, dan is de Trident Ratchet de betere keus. Wat wij vooral handig vinden is de magnetische houder. Daarnaast is de Ratchet op twee manieren te gebruiken, met een T-grip of als schroevendraaierDe tool wordt inclusief 10 bitjes geleversimbus 2.5/3/4/5/6/8torx T25/T30 en een PH1 bitDe tool berg je op in het meegeleverde hoesje, dat je zo in je zak steekt. Prima veelzijdige tool.

€ 29,95