FSA heeft een compleet gamma handgemaakte mountainbike-wielen. De top of the range zijn de K-force light wielen, dan volgen de SL-K wielsets en als derde de Afterburner modellen. Alle FSA mountainbike-wielen zijn beschikbaar in 29” en 27.5” en zijn voorzien van 25 millimeter diepe en 22 millimeter brede velgen.

De K-force en SL-K wielen zijn voorzien van ultralichte carbon velgen, terwijl de Afterburner wielsets een duurzame, lichtgewicht aluminium velg hebben. Ongeacht de gebruikte materialen zijn alle modellen voorzien van asymmetrische velgen. Hiermee krijgt het wiel een gelijke spaakspanning wat weer resulteert in een zeer krachtige wielset. Alle modellen zijn tubeless-ready en door de bijgeleverde adapters te monteren met 9 millimeter snelspanners of 15 millimeter steekas. Terwijl alle achterwielen compatibel zijn met 135 millimeter en 142 millimeter assen. Alle wielen gebruiken de internationale 6-bouts aansluiting voor de montage van de remschijven. Standaard hebben alle wielsets een 9-11 speed Shimano-body maar de wielsets zijn ook om te bouwen naar SRAM X-11 speed.

K-Force en SL-K wielsets zijn verkrijgbaar met een wit/rode bestickering of met stealthy grijze stickers. De Afterburner wielen zien er, met de zwart geanodiseerde velgen, zwarte spaken en nippels net zo strak uit.

  • De ultralichte K-force wielset weegt slechts 1414 gram in 27.5″, terwijl de 29”-variant maar 1464 gram weegt. Adviesverkoopprijs: €1739
  • Bij de SL-K wielset tikt de weegschaal slechts 1450 gram aan voor de 27.5″-versie. Adviesverkoopprijs: €1619
  • De Alu Afterburner-wielset weegt ook een zeer bescheiden 1590 gram. Adviesverkoopprijs : €575