Met Duitser Andy Eyring als leider van het algemene klassement, zal de derde City Mountainbike-wedstrijd van dit jaar op 3 augustus plaatsvinden in Roosendaal (NL). Het parkoers op de Markt en Biggelaar is 493 meter lang en lijkt erg op dat van de editie van vorig jaar, waar de Belgische renner Fabrice Mels won. Volgens Eyring, winnaar in Antwerpen in mei, is het parkoers “sneller dan in Rotterdam en Antwerpen. In Roosendaal zijn er lange rechte stukken met de gebruikelijke hindernissen. Ik verwacht dat er meer ingehaald zal worden en dat de race naar de finish een harde strijd wordt.”

Eyring zal zijn leiderstrui voornamelijk verdedigen tegen Nederlander Lehvi Braam, derde in het algemene klassement en met vijftien punten minder dan hem. De tweede in de rangschikking, Jeroen van Eck, neemt op dat moment deel aan een wedstrijd in Canada. Lubomir Vojta en Titouan Perrin-Ganier staan volgende zondag ook aan de start in Roosendaal.

Voor het eerst zal het programma een introductie tot veilig rijden voor kinderen bevatten en de Rabobank Kids Race start om 13u25, net voor de XCE UCI Eliminator tijdrace. Voor aanstaande zondag is last-minute registratie mogelijk. Geïnteresseerde renners kunnen zich nog inschrijven via de website: www.citymountainbike.com.