Ook van Canyon kregen we nieuws te zien in Stellenbosch. Niemand minder dan Mathieu van der Poel en Pauline Ferrand-Prévot waren immers onderweg met een full-suspension waarvan wij vermoeden dat het de nieuwe Lux CF wordt.

Canyon kiest er zo te zien voortaan voor om de demper te monteren onder de bovenbuis. Bij de huidige Lux CF staat de demper gemonteerd voor de zitbuis. Via een rocker link, die pivoteert op de zitbuis, wordt hij aangesproken. De nieuwe Lux CF blijkt nu al een competitiebeest: Pauline reed er bijna mee naar de overwinning, maar finishte uiteindelijk sterk tweede. Mathieu van der Poel kreeg het voor elkaar om vanaf startplek 47 naar een vierde plaats te rijden.

Mathieu kreeg zijn nieuwe Canyon slechts een paar weken voor de wereldbeker en kon er niet echt mee trainen. Desondanks wou Mathieu er absoluut op wachten omdat hij liever op een fully onderweg is. Van de nieuwe Lux CF zijn verder nog geen details beschikbaar. We verwachten dat Canyon niet lang meer wacht met de presentatie van het model, zeker als we de afwerkingsgraad ervan zien in de foto’s. We zijn alvast benieuwd naar de overige features!