Het Duitse Canyon vernieuwt de carbon versie van haar 130 millimeter Neuron. Na de vernieuwing van de Lux trekt Canyon diezelfde lijn ook door naar de Neuron CF familie. Het design lijkt ook veel op haar cross-country broertje alleen in een iets compactere vorm. De nieuwe carbon Neuron heeft weinig weg van haar aluminium variant mede door de verandering van dempermontage. Voortaan staat de demper van de carbon versie parallel met de bovenbuis gemonteerd. De geometrie is minder steil, om de fiets algeheel beter te doen dalen, zonder de klimcapaciteiten te doen afnemen.Met een uitgebreide range voor dames en heren beginnende bij 2699 euro met de Neuron CF 6.0 tot de Neuron CF 9.0 Unlimited aan 5599 euro staat er weer een hele lijn voor ons klaar.

De Neuron:ON is de tweede Canyon e-mountainbike. De Neuron:ON komt met een aluminium frame, 130 mm voor- en achtervering en een krachtige Shimano Steps E8000 aandrijving. Hetzelfde systeem wordt gebruikt bij de grote broer, de Spectral:ON. Beginnende aan 3299 euro komt daarmee ook de markt van de e-fullies voor Canyon aan een mooi prijspunt in zicht.

We kunnen alvast niet wachten om met beide bikes op pad te gaan en brengen meer details over de Neuron familie in ons volgende magazine!