Efficiëntie zal altijd het belangrijkste onderdeel van de fiets zijn in cross-country racing. De engineers van Canyon hebben aandacht besteed aan de trends en geluisterd naar hun rijders. Het resultaat is een meer moderne cross-country fiets die alles aan moet kunnen, van de XCO wereldkampioenschappen tot de Cape Epic. De nieuwe Canyon Lux. De nieuwe Canyon Lux heeft 29” wielen, een 100mm frame wat gepaard gaat met of een 100mm of een 110mm vork. Er is plek voor twee 800ml bidons en er is gewicht verloren op alle mogelijke plekken.

Voor diegene die bekend zijn met de vorige Lux is het gemakkelijk om te zien dat de nieuwe Lux compleet verschillend is. De achtervering is nu horizontaal in plaats van verticaal en het gehele pakket is veel ‘cleaner’ met minder kabels dan ervoor. Volgens Canyon zitter er verschillende redenen achter het verplaatsen van de vering zoals, betere duurzaamheid, een betere veringsbeweging, er is gewicht bespaard en de mogelijkheid tot het invoegen van twee bidons. Iets wat de vele rijders van endurance evenementen fijn zullen vinden.

De nieuwe Lux heeft hetzelfde ”flex-pivot” design dat de vorige Lux ook had. Alleen heeft Canyon hier ook weer aan het gewicht gewerkt.

Canyon Lux details:

Voor XC race

29” wielen

Achtervering: 100mm

70 graden balhoofdhoek (met 100mm vork)

Carbon Frame

Plek voor twee bidons van 800ml

Maten: S-XL

Prijzen: € 2599 – € 6500

Nu beschikbaar: www.canyon.com

Voor alle specs: