De eerste indruk is de belangrijkste. Daarom is het van groot belang jonge bikers meteen de best mogelijke introductie tot het biken te geven. Met dit in het achterhoofd ging Canyon aan de slag om hun allereerste reeks van kinderfietsen te ontwikkelen.

Alles wat je kent van de huidige lijn aan Canyon-bikes wordt doorgetrokken in de Canyon Kids Series. Een knap en technisch verfijnd design moet het zelfvertrouwen van de kinderen stimuleren terwijl controle en comfort mee gegarandeerd blijven.

Een belangrijk doel achter de ontwikkeling van kindermountainbikes bij Canyon was een echte mountainbike te produceren die ook werkelijk off-road gebruikt kan worden. Dat vertaalt zich in het gebruik van hydraulische schijfremmen, steekassen en een aandrijftrein met versnellingen. Ook de geometrie speelt een belangrijke rol voor kinderen op een mountainbike. Een lage standover-height zorgt voor vertrouwen en een soepel rijgedrag. Een aantal slimme details maakt de Canyon Kids Series helemaal af. Rubber bumpers geven extra veiligheid aan de cockpit en een groter voorwiel (18″) op de Offspring AL16 laat de kleinste bikers makkelijker over een ruige ondergrond bollen.

De Canyon Kids Series bestaat uit drie modellen voor kinderen vanaf drie jaar. Beginnen doet Canyon met de Offspring AL 16, de volgende stap is de Offspring AL 20. De Grand Canyon AL 24 vervolledigt de lijn.

Meer informatie over de Canyon Kids Series op www.canyon.com/kids

Offspring AL 16

Offspring AL 20

Grand Canyon AL 24