Het Duitse Canyon heeft haar 2020 versies van de crosscountry bikes Exceed en Lux online gezet.

Beide bikes behaalden afgelopen seizoen een stevig aantal overwinningen binnen en dat zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Neem zo de hegemonie van Mathieu van der Poel in short track wereldbeker races en de wereldtitels van Pauline Ferrand Prevot in zowel de crosscountry als marathon disciplines. Dat deden ze beiden op ofwel een Canyon Lux fully of een Canyon Exceed hardtail.

Voor 2020 krijgen we geen functionele vernieuwingen aan beide modellen maar wel updates naar nieuwe componenten. De Lux CF SL bikes worden nog steeds uitgerust met een voorvork met 110 millimeter veerweg en we zien een aantal modellen verschijnen die uitgerust zijn met de nieuwe Shimano XT 12-speed schakelgroep en de nieuwe RockShox Sid Select voorvork.

Voor de afmontage van de lichtere Lux CF SLX topmodellen gaat Canyon nog steeds zo race gericht mogelijk met 100 millimeter veerweg aan de voor en achterzijde. We zien een 9.0 Team versie in het gamma, deze bike staat volledig in de Corendon-Circus team uitvoering van Mathieu van der Poel. Bekijken we de Lux CF SLX 9.0 Race Ltd. dan zien we een een draadloze Sram XX1 Eagle AXS groep aan 6999 euro en met een gewicht van 10.1 kilogram. In het totaal zijn er 7 modellen, inclusief een specifiek WMN damesmodel, terug te vinden in de carbon Lux-familie beginnende vanaf 2899 euro.

Voor de Exceed hardtail gelden dezelfde updates naar nieuwere componenten. Het gamma bestaat in het totaal uit 9 modellen met daarin ook twee specifieke WMN damesmodellen. De carbon Reynolds wielen uit de 2699 euro kostende Exceed CF SL 7.0 springen in het oog. Canyon zet hiermee haar prijsvechter status nog maar eens in de verf. Ook bij de Exceed hardtail is de topper Exceed CF SLX 9.0 Race Ltd. Uitgerust met de draadloze Sram XX1 Eagle AXS Schakelgroep aan een prijs van 5999 euro. Voor de negen beschikbare modellen variëren de prijzen van 1699 euro tot 5999 euro en legt het topmodel amper 8,9 kilogram in de weegschaal.

Zowel de 2020 Lux als Exceed modellen zijn vanaf vandaag te bezichtigen op de website. Het beste van alles is dat ze ook nog eens meteen beschikbaar zijn!