De gepatenteerde Gemini-technologie vormt het kloppende hart van de gloednieuwe Cannondale Trigger en Jekyll. De nieuwe achterschokdemper die Cannondale ontwikkelde in nauwe samenwerking met Fox Racing Shocks voegt twee rijstanden toe aan de toch al uitstekende dempers van Fox: Hustle en Flow. Zet je de vering vanaf het stuur in de Hustle-stand, dan wordt de veerweg korter en blijf je hoger in de sag zitten, zodat de bike tijdens het klimmen en op glooiend terrein sneller reageert. De Flow-stand heeft zijn naam niet gestolen en zorgt ervoor dat je dieper in de veerweg komt te zitten, zodat de volle capaciteit van de vering benut wordt en je bergaf gerust een flinke dot gas kunt geven.

De Gemini-achtervering werd ontwikkeld in samenwerking met Fox.

“Het vermogen van de Gemini-technologie om al rijdend de veerweg te verkorten, zonder dat hij minder gevoelig wordt voor hobbels, is een enorm voordeel”, licht Jeremiah Boobar toe. Jeremiah staat aan het hoofd van de afdeling waarin bij Cannondale vering en componenten worden ontwikkeld. “Daardoor worden niet alleen de grip en de efficiëntie bergop beter, je kunt er ook harder mee aanzetten op de vlakkere delen van afdalingen, zodat je ook nog eens sneller afdaalt.” Hoofd productmanagement Peter Vallance valt bij: “Dit is een geweldige nieuwe start voor beide fietsen. Ons doel was trouw blijven aan de technologische verbeteringen van eerdere modellen, maar ook het prestatiebereik uit te breiden met eenvoudige maar krachtige nieuwe eigenschappen, zoals onze nieuwe Gemini-schokdemper, Ai-asymmetrische kettinglijn en LockR-draaipunten. We hebben zelfs plaats gemaakt voor een grote bidon in de framedriehoek.”

Zowel de Trigger als de Jekyll krijgt een nieuwe, progressieve en agressieve geometrie, waarmee stabiliteit en wendbaarheid hand in hand gaan. De door Cannondale ontwikkelde Asymmetric Integration asymmetrische kettinglijn zorgt voor een 420 millimeter korte achtervork. Dat zorgt voor grip, wendbaarheid en veel ruimte voor dikke banden en een sterk achterwiel. Wereldkampioen Jérôme Clementz is in elk geval alvast enthousiast: “Ik wist al na de eerste ritten dat de nieuwe fiets goed was. Ik had veel succes en plezier op de oude versie. Dus toen mijn persoonlijke records sneuvelden en ik meteen al KOM’s had op het eerste prototype dat ik kreeg, toen wist ik dat hij goed in elkaar zat. Ik heb het gevoel dat ik overal op het parkoers net dat beetje extra heb. Hij is snél!”.

De Jekyll is verkrijgbaar in vier modellen met prijzen die variëren van 2999 tot 7499 euro. De Trigger komt in drie modellen van 3999 tot 7499 euro.

Jekyll.