Top op de kop

Bontrager is al lang veel meer dan alleen het accessoiresmerk van Trek. Het heeft in verschillende productlijnen een ontzettend uitgebreid assortiment en deinst allesbehalve terug om te wedijveren met de innovators in die productsegmenten. Met de VelocisMips helm krijgt Bontrager dat voor elkaar.

De VelocisMips is onmiddellijk het neusje van de zalm uit de collectie en krijgt daardoor natuurlijk mooie features met zich mee. Tegenwoordig moet ook je hoofdbescherming aerodynamisch zijn zonder erin te falen je hoofd koel te houden. Bontrager voorziet een compacte schaal die het hoofd dankzij het Boa-systeem goed omsluit. Ondanks de compacte schaal vinden we ook hier een Mips laag. Dit Multi-directioneel Impact Protectie Systeem vermindert de rotatiekrachten op de hersenen uit verschillende hoeken tijdens een valpartij. Deze laag voegt een beetje extra gewicht toe aan de helm, toch weegt onze maat medium amper 261 gram.

De airflow rondom het hoofd wordt dankzij intern verzonken luchtkanalen goed voorzien, terwijl de ‘37,5’ padding het zweet opneemt. Twee antislip inserts zorgen ervoor dat je bril goed blijft staan, als je deze in je ventilatiegaten wilt steken. Bontrager voegde ook nog een retro ogende ‘NeoVisor‘ toe die de zon uit je ogen houdt en de fashion police de duimen omhoog doet steken. Je krijgt er ook een opbergzak bij om de helm te beschermen als hij niet op je hoofd staat.

Voor 199,99 euro heb je een strak ogende aerodynamische helm die comfortabel op het hoofd zit en zo licht is dat het lijkt alsof je er geen op hebt. We werden aangenaam verrast door de ventilatie van deze toch aerogerichte helm en nog meer door het Crash Replacement programma. Raakt de fietshelm in het eerste jaar na aankoop beschadigd tijdens een valpartij, dan vervangen ze hem gratis. Vanzelfsprekend onder voorwaarden.

www.bontrager.com