Trek en Trek Factory Racing kondigden vandaag de oprichting van hun donwhillteam voor 2016 aan. Het nieuwe team, bestaande uit de Athertons, zal aan alle UCI-wereldbekerwedstrijden en een aantal Red Bull-evementen deelnemen. Rachel, Gee en Dan Atherton (UK) krijgen het gezelschap van Taylor Vernon.

De Athertons behoren tot de meest succesvolle fietsfamilies ter wereld. Op de familieschouw pronken meerdere wereldtitels, Europese en nationale kampioenschappen en meer dan dertig wereldbekeroverwinningen. Naast hun succes in de competitie, is de Atherton-familie ook een fenomenale ambassadeur voor de downhill. Hun ervaring betekent voor Trek ook een enorme kans op het gebied van productontwikkeling voor hun downhill-bikes.

“Een heleboel mensen zegt nu reeds dat de Session de snelste bike op het circuit is”, stelt Gee Atherton. “Ik die er nu al zeggen dat de sessie de snelste fiets op het circuit,” zei Gee Atherton. “Trek staat open voor feedback van hun rijders en wij zijn vastbesloten verder onze stempel op de ontwikkeling van deze fiets te zetten.” Ook dan en Rachel zijn bijzonder enthousiast. Dan: “Trek is super gemotiveerd om hun bikes nog beter te maken. Zij zijn even hongerig als ons.” Rachel voegt eraan toe: “Ik ben helemaal opgewonden over de samenwerking met Trek. Ik herinner me hoe landgenote Tracy Moseley in seizoen 2010/2011 het hele jaar domineerde op haar Session.”

De Athertons zullen dus met de Trek Session, een van de meest gewaardeerde downhill-bikes in de geschiedenis, op stap gaan. De fiets wordt verder uitgerust met Bontrager-onderdelen, wielen en banden. Afhankelijk van het terrein heeft Dan Atherton de keuze uit de Session of de Slash.