Strak in het pak

Naast de Assos Trail lijn heeft het Zwitserse merk ook de Le Vernon Speedsuit. Het ultieme XC pak, dat bestaat uit één stuk zoals de naam al doet vermoeden. Inmiddels is onze eigen Mark er niet meer uit te slaan.

De Le Vernon voelt als een tweede huid. Strak, niets dat flubberend langs je lichaam hangt. Gemaakt om te racen, maar wel heerlijk comfortabel. Het ademend vermogen van de Speedsuit is opvallend. Het is iets wat je eigenlijk nauwelijks opmerkt, totdat je weer met je oude kit onderweg bent. De constructie van de Speedsuit bestaat uit een flink aantal verschillende stoffen, ieder met zijn eigen kenmerken. Assos heeft ook bij deze kledij weer aandacht besteed aan de duurzaamheid ervan, door gebruik te maken van de dyneRope vezels in de broek. Hierdoor is een schuiver, of die bramenstruik, niet direct fataal voor je mooie kleren.

Uiteraard bevat ook deze Speedsuit de befaamde Assos zeem. Zeker op de lange tochten is en blijft dat een verademing. Drukpunten worden weggenomen, schuurpunten zijn er niet én de zeem gaat lang mee.

Drie goed bereikbare zakken, die de opening iets lager hebben zodat je niet je schouder uit je kom hoeft te draaien wanneer je er iets uitpakt, zijn op de rug geplaatst voor alles wat je nog mee wilt nemen op je lichaam.

De Le Vernon Speedsuit is een ultiem setje voor de XC’er, die op zoek is naar een uit één stuk bestaand wedstrijdpak.

350

Assos.com