Met Alps Epic is Frankrijk voor volgend seizoen een meerdaagse marathonwedstrijd rijker. In navolging van Cape Epic en Perskindol Swiss Epic wordt de Alps Epic eveneens in teams van twee gereden en dat over de mooiste single-trails van de Hautes-Alpes.

Alps Epic zal voortaan jaarlijks een deel van de befaamde ‘Grande Traversée des Hautes-Alpes’ aandoen. Starten doe je met een proloog in de ommuurde stad Vauban in Briançon. Vervolgens rij je in vijf etappes (tussen 50 en 70 kilometer lang) doorheen de vallei van Serre Chevalier over de Col du Lautaret en langsheen de gletsjers van La Grave – La Meije. Andere hoogtepunten tijdens de meerdaagse zijn zeker en vast de beklimming van Col d’Izzard, de trails in het natuurpark van de Queyras, het fort van Montdauphin en het meer van Serre-Ponçon. Wie een beetje vertrouwd is met de regio, begint nu alvast te watertanden van al het moois dat daar te beleven valt. De organisatie belooft alleszins een maximum aan singletrails in het parkoers op te nemen. Van drie tot negen juli worden de Hautes-Alpes jouw decor voor een aantal bijzonder knappe trails.

Inschrijven kan met twee formules. In het ‘Pack Bleu’ logeer je in het tentenkamp dat Alps Epic voor je opbouwt. Het ‘Pack Noir’ legt je te rusten in hotelletjes.

Voor deze eerste editie zijn er slechts 250 teams toegelaten.

Meer info via www.alpsepic.com