Fransman Julien Absalon heeft dit weekend in het Duitse Albstadt zijn 29e wereldbekerwedstrijd gewonnen. Hij wist Zwitser Nino Schurter en landgenoot Stephane Tempier voor te blijven. Het vier kilometer lange parkoers leek te zijn gemaakt voor Absalon. “Ik houd van dit parkoers, het past perfect bij me”, verklaarde Absalon na de wedstrijd. Zijn grootste rivaal Nino Schurter moest lijdzaam toezien. “Vandaag reed Julien zijn eigen wedstrijd. De tweede plaats was voor mij vandaag het beste dat erin zat. Natuurlijk had ik nog net iets langer bij hem in het wiel kunnen blijven, maar dan zou ik mezelf opgeblazen hebben”, zegt Schurter naar aanleiding van de winst van Absalon.

Julien Absalon reed zijn wedstrijd overigens met het onlangs geïntroduceerde elektronische schakelsysteem XTR Di2. Je kunt een uitgebreid interview met Julien Absalon lezen in de editie van Mountain Bike Plus van deze maand.

Bij de dames wist Pauline Ferrand Prevot haar winst van vorige week in Nove Mesto te herhalen. Ze ging al in de eerste ronde aan de leiding en toonde haar fysieke superioriteit door met een voorsprong van bijna 3 minuten over de finish te rijden. “Ik ben goed in vorm”, verklaart ze na de race. “Ik had het volste vertrouwen in de race in Albstadt, al voelde ik natuurlijk wel wat meer druk om te winnen dan in Nove Mesto.” Gunn-Rita Dahle werd tweede, Jolanda Neff derde.