Fietsenfabrikant YT valt de wereldbekerwedstrijden aan met Aaron Gwin en Angel Suarez. Onder de naam ‘The YT Mob’ presenteert YT haar Downhill world cup racing team. En dat doen ze meteen met stijl. Niemand minder dan Aaron Gwin vervoegt de YT-rangen. De Spaanse youngster, Angel Suarez vervolledigt het team.

Een week geleden had YT met het overlijden van Kelly McGarry nog verschrikkelijk nieuws te melden. Dat is dan ook meteen de reden waarom YT de komst van Aaron Gwin niet eerder wou bekendmaken. Uiteraard kan dit de pijn niet verzachten, maar het is nu officieel, Aaron komt naar Forchheim.

Voor Aaron Gwin was het bijzonder belangrijk dat zijn nieuwe fietssponsor dezelfde passie en toewijding aan downhill heeft als hijzelf. Aaron’s teammate wordt de twintigjarige Angel Suarez die kan terugkijken op een erg succesvolle motorcross-carrière en die reeds zijn enorme potentieel bevestigde tijdens een top twintig-notering in de wereldbekerwedstrijd in Lenzerheide.

Aaron Gwin en Angel Suarez zullen de downhill-wedstrijden rijden met de YT Tues. Eén rit op de Tues later was de meervoudige winnaar reeds overtuigd van het potentieel van de Tues. YT heeft alvast aangekondigd geen veranderingen te doen aan het frame, Aaron en Angel zullen met stockframes rijden.

YT Ceo, Markus Flossmann: “We zijn vastberaden de rijders de beste bikes en omstandigheden aan te bieden. Zo kunnen zij zich helemaal toeleggen op hun ding, racen. De fun in races zal altijd belangrijk blijven bij YT. Wanneer rijders relaxed en kalm zijn tijdens de stress van de wedstrijd, dan zullen hun prestaties er alleen maar wel bij varen.”

Ook Aaron Gwin is erg opgewonden: “YT en ik passen goed bij elkaar, YT deelt dezelfde passie voor mountainbikes als ik. Ik ben er zeker van dat we schitterende tijden gaan beleven. De Tuesis perfect en ik ben echt heel blij dat ik er vanaf nu officieel mee mag rijden.”

Naast YT als fietssponsor werkt de YT-Mob samen met e*thirteen, Onza Tires, TRP, Renthal, SDG, Motorex, ODI, Cane Creek and Alpinestars.

www.yt-industries.com