De herfst in Ylläs, Finland, betovert met haar kleurrijke landschap en biedt een unieke ervaring voor mountainbikers. Het gebied wordt gehuld in schitterende tinten van rood, oranje en geel terwijl de bladeren en struiken transformeren, waardoor het de perfecte tijd is voor avontuurlijke fietsers.

Ylläs staat bekend om zijn uitgebreide netwerk van mountainbikeroutes, variërend van eenvoudige paden voor beginners tot uitdagende singletracks voor ervaren rijders. Het delen van de paden met wandelaars verloopt harmonieus, aangezien de Finse wandelaars bereid zijn om plaats te maken.

Een van de hoogtepunten van een herfstavontuur in Ylläs is de mogelijkheid om het noorderlicht te aanschouwen na een dag vol mountainbiken. De nachten worden langer, wat de kans op dit prachtige natuurverschijnsel vergroot.

Ylläs Bike Park biedt downhill mountainbiken met de langste afdalingen van Finland. Het park heeft uitbreidingsplannen om meer diversiteit in de afdalingen aan te brengen en internationale bezoekers aan te trekken.

Het mountainbikeseizoen loopt van juni tot september, met de mogelijkheid van sneeuwbedekking vanaf oktober. Het is essentieel om goed voorbereid te zijn met de juiste fietsuitrusting, verlichting en warme kleding.

Mountainbiken in Ylläs in de herfst is een onvergetelijke ervaring, omringd door prachtige natuur en met de kans om het noorderlicht te zien. Deze bestemming verdient een plekje op de bucketlist van elke mountainbiker. Pak je fiets en verken deze betoverende wildernis in het noorden van Europa.

Het complete verhaal lees je in Mountain Bike Plus editie #218

Klik snel op bovenstaande link en profiteer van onze eenmalige actie!