Scott heeft in Nederland zijn nieuwe hoofdkwartier in Werkendam gevestigd. Dit markeert het begin van hun streven om zowel dealers als consumenten effectief te ondersteunen. Hun betrokkenheid reikt echter verder dan de kantoormuren. Ze zijn actief bezig met het bevorderen van jeugdparticipatie en fietsen in al zijn facetten, met evenementen en ambassadeurs die hun merk vertegenwoordigen.


Jeugdontwikkeling in België en Nederland
In België en Nederland is Scott vastbesloten om jeugd op jonge leeftijd vertrouwd te maken met fietsvaardigheden. Samenwerkingsverbanden met wieler- en mountainbikescholen zijn opgezet om dit doel te bereiken. Ambassadeurs zoals Maikel Govaarts en Michiel van der Heijden spelen hierbij een sleutelrol, betrokken bij trainingen en evenementen. De nadruk ligt op het stimuleren van liefde voor de sport en het bieden van een solide basis voor toekomstige deelname.


De Allround Bijdrage van Maikel Govaarts
Maikel Govaarts, een Scott-ambassadeur, omarmt diverse aspecten van fietsen. Van het aanleren van fietsen aan jonge kinderen tot het begeleiden van e-bike vaardigheidstrainingen voor ouderen. Hij werkt samen met Fietsvrouwen en is betrokken bij clinics voor zowel beginners als wedstrijdrijders. Als coach ondersteunt hij ook rijders zoals Nick Klein, die nu bij TalentNED is. Maikel’s passie ligt in het delen van kennis en het zien van enthousiasme bij zijn leerlingen.


Samenwerking en Toekomstgerichte Doelen
De samenwerking tussen individuen zoals Maikel Govaarts en organisaties zoals Scott heeft geleid tot een sterke fietsgemeenschap. Scott erkent het gebrek aan kennis in verenigingen en zet zich in om die kloof te dichten. Met de groeiende vraag naar vaardigheden voor internationale wedstrijden, is er behoefte aan gespecialiseerde kennis die Scott probeert te bieden. Het uiteindelijke doel is het stimuleren van het mountainbiken en de algemene fietscultuur.


Conclusie
Scott’s toewijding aan jeugdontwikkeling en de bredere fietsgemeenschap is duidelijk zichtbaar in hun inspanningen. Hun nieuwe hoofdkwartier in Nederland dient als hub voor ondersteuning en samenwerking. Door middel van betrokken ambassadeurs zoals Maikel Govaarts en het delen van kennis, blijft Scott bijdragen aan de groei en evolutie van fietsers op alle niveaus.

Voor meer informatie: bezoek gooforit.nl en fietsvrouwen.cc.