Broek voor het betere werk.

Mountainbike broeken. De keuze is reuze, maar als men een iets of wat apartere lichaamsbouw heeft wordt deze keuze al snel kleiner. Dit was het geval voor één van onze medewerkers die met zijn vrouwelijke heupmaat en korte benen bij de meeste merken een lengte XS of S nodig heeft en een heup/taillemaat die ergens tussen M en L in ligt. Succes met zoeken. Na jarenlang winters door te hebben gereden met een short en daaronder kniebeschermers vond hij het wel genoeg en is hij diverse merken gaan passen. Er zat echter niets bij wat hem beviel, totdat hij het merk NF Designs tegen kwam. Een kleine fabrikant van zogenaamde technische mountainbike kleding uit Vancouver met prachtige kleding, maar ook met een hoog prijskaartje.  

NF maakt al haar kleding in eigen huis in het Canadese Vancouver. De klantenservice helpt je perfect om je broek precies zo te krijgen zoals je hem wilt, geen overbodige luxe bij het kopen op afstand. Uiteindelijk kiezen we voor een M, na ook met Yoann Barelli kort te hebben overlegd.  

Enkele dagen later ligt er een broek klaar bij het PostNL punt. Simpel verpakt in een milieuvriendelijk zakje met verder weinig poespas. Maar het product wat er in zit is des te indrukwekkender. En ja, hij paste nog ook. Ietwat strak om de taille maar voor de rest perfect. De heupmaat is perfect. Niet te strak, maar ook zeker niet te ruim. Ook de lengte is precies zoals gehoopt. 

De broeken zijn verder voorzien van drie goede zakken. Niet van dat mesh materiaal waar je sleutel binnen de kortste keren doorheen steekt. Twee kleine zakken links en rechts met een rits, waar bijvoorbeeld je autosleutel in kan en eventueel een kleine snack en een derde zak met rits aan de zijkant op het rechterbovenbeen, speciaal voor een smartphone. Pas op want deze is zo goed dat u niet meer merkt of u uw telefoon nog bij u heeft of niet.

 

De lengte van de broek is nog een tikje te lang maar blijkbaar is het tegenwoordig de nieuwe hippe trend om je enduro-, trail- of downhillbroek een stukje om te slaan. NF-teamrijder Steve Vanderhoek doet het ook en het ziet er heel cool uit. Dat probleem was dus ook snel opgelost. 

De broeken zijn gemaakt van stevig materiaal en tijdens de natste en meest modderige rit die we ooit hebben gemaakt, afgelopen zomer in de Pyreneeën, dachten we dat we onze kleding bij het oud vuil konden gooien. Niets was echter minder waar want zelfs met een simpel handwasje op de camping was alle modder er zeer snel vanaf.  

De broeken zijn ook voorzien van wat meer ruimte rondom de knieën zodat men, bijvoorbeeld voor eventueel downhillgebruik, toch nog kan rijden met grote kniebeschermers. Er kan met gemak een set ION K-pacts onder gedragen worden en dat zijn zeker niet de kleinste.  

Omdat het allemaal handwerk is worden deze broeken meestal in gelimiteerde oplages geproduceerd. Ride NF-eigenaar Travis Bothner maakt via social media of via email bekend wanneer er weer een batch met DP3 broeken aan zit te komen en als ze daadwerkelijk online verkrijgbaar zijn dan moet men er als de kippen bij zijn. Vanwege het tijdsverschil van negen uur met Vancouver valt dat niet altijd mee, dus een beetje geluk is benodigd, zeker vanwege het feit dat ze niet aan pre orders doen. Ondertussen gaat deze DP3 alweer ruim een half jaar mee en de broek bevalt nog steeds prima. Ook bij hoge temperaturen is de broek niet te warm en het is geen probleem om er grotere afstanden mee af te leggen. Het enige minpuntje wat we hebben kunnen ontdekken is dat de belettering een minuscuul beetje is losgelaten. Dergelijke zaken kan men gewoon mailen naar NF en dan gaan ze er mee aan de slag zodat een volgende batch weer beter wordt. Ze zijn gek op feedback van hun klanten. En is er echt iets mis, dan wordt er zonder enkel probleem een oplossing gezocht. Het is tevens mogelijk om, in het kader van het milieuvriendelijk denken, uw oude versleten NF-kleding weer helemaal te laten oplappen. 

NF heeft nog diverse andere mooie producten waaronder een aantal korte broeken en merino en hennep shirts. Ook hun bekende Quickstrike jerseys zijn bijzonder populair. Het zijn custom gemaakte mountainbike shirts in een zeer gelimiteerde oplage van slechts 5 stuks. Bent u op zoek naar iets exclusiefs wat kwalitatief ook nog eens erg hoogstaand is, dan ben je bij NF Designs aan het juiste adres.  

Prijs: € 193,25

Meer info op www.ridenf.com