Het Amerikaanse Intense bouwt als fabrikant een compleet assortiment voor zowat elke tak uit het mountainbiken. Toch ligt de focus meer richting de gravity en enduro scene. Combineer je dat met een motor dan neig je al snel naar een crossmotor: power, veel veerweg en breed rubber. Bij de Europese partner, Parts Europe, ligt het hartin de motorsport. Mix de twee en je krijgt een e-mountainbike met een MX-tintje. De Tazer MX reeks zag enkele jaren geleden het daglicht en is sinds kort ook bij ons te verkrijgen. Intense stuurde ons op pad met zowel de carbon Tazer MX Pro als de aluminium Tazer MX.

Altijd benieuwd naar atypische gevalletjes geven we toe dat dit ons echt wel interessant leek. Gaan we best kort door de bocht dan stellen we dat klimmen met een e-bike als vanzelf- sprekend is: je wordt toch geholpen. Laat de Amerikaanse fabrikant daar nu op inspelen en zich vooral focussen op de andere richting: bergaf. Compleet uitgerust om de dubbel zwarte lijnen uit het bikepark of de ruigste paden uit je omgeving te verkennen, de Tazer MX reeks weet wel van wanten. Op zich ziet het er allereerst best wat overdreven en woest uit. De uit de kluiten gewassen rubber rondom de mullet (27,5” wiel achter, 29” wiel voor) wielsets, motorcross geïnspireerde Ohlins demping compleet met Renthal stuurtje en Magura remmen. Laat de reeks ook nog eens enkel verkrijgbaar zijn bij powersport onderdelen dealer ‘Parts Europe’ en de onlosmakelijke link met de MX staat als een paal boven water.

 

VERNIEUWINGEN & GEOMETRIE
De Intense Tazer werd origineel opgebouwd vanuit een carbonframe rondom een Shimano EP8 (800 reeks) motor. Deze versie kreeg toen nog standaard de afneembare 504Wh batterij. Op dat moment zag je dit type batterij vooral als opbouw bovenop de schuine buis. Intense voorzag een immense schuine buis met een grote klep waardoor de opbouwbatterij als het ware een inbouwverhaal werd. Op dit platform is de huidige Tazer MX Carbon Pro nog steeds opgebouwd. De capaciteit is daarmee aan de lage kant ten opzichte van de huidige generatie full-power e-mountainbikes. Toch zegt capaci- teit niet alles; zo is de 504Wh batterij op zijn minst een kilo lichter dan de inbouwvarianten met een grotere capaciteit vanaf 630Wh tot 750Wh, en zelfs tegenwoordig bij bepaalde merken al 900Wh. Door dat lagere gewicht weegt de nogal woest uitziende MX Carbon Pro variant met zijn double crown volbloed down- hillvork toch maar net 23 kilogram aan onze weeghaak zonder pedalen. Dat hadden we toegegeven absoluut verkeerd ingeschat.

We waren al nieuwsgierig, ondertussen zaten we op het puntje van onze stoel. De aluminium Tazer MX wint wat gewicht met een single crown Ohlins voorvork maar het aluminium frame en de 630Wh batterij maken er samen toch dik 26,3 kilogram van. Pittig gevalletje. Gaan we in op de geometrie dan valt allereerst de beschikbare sizing op: in de MX reeks zijn er maar twee maten beschikbaar: S/M en L/XL. Respectievelijk voor rijders van 160-177 centi- meter en 177-193 centimeter. Dat vertaalt zich voor de kleine versie in een reach van 450 milli- meter, terwijl die bij de grote variant 505 milli- meter lang is. De lengte van de zitbuis verschilt 51 millimeter met 419 millimeter voor de S/M en 470 millimeter voor de L/XL. Beide maten krijgen vrij korte droppers met 125 millimeter drop in S/M en 150 millimeter in L/XL. Zowel de aluminium als de carbon krijgen in beide maten allen een platte balhoofdhoek van 64,4 graden en een zitbuishoek van 74,8 graden. De beperkte maatvoering is er trouwens enkel voor de Tazer MX modellen. De overige Tazers zijn verkrijgbaar in vier maten.

AFMONTAGE
Komen we tot de afmontage dan zien we een vrij unieke aanpak. Voor deze fietsen kiezen ze bij Intense resoluut een aantal focuspunten uit binnen de componenten voor de opbouw. Aanvullend op de agressieve geometrie kiezen ze voor absolute top demping uit Zweden, ankers van remmen en stevig rubber. En dat terwijl er voor de schakelgroepen allesbehalve dure draadloze bling bling componenten te bespeuren zijn.

Voor de carbon Tazer MX Pro bestaat de opbouw uit een carbonframe geoptimaliseerd voor de Tazer met 27,5” achterwiel en 29” voorwiel. Het Enduro link Pivot System beschikt over 155 millimeter aan veerweg uit Ohlins DH38 Race voorvork, dubbelkroons met 170 millimeter veerweg en lucht demping. De achterdemper is een Ohlins TTX22M variant met spiraal. De Shimano EP8(00) 250 watt motor levert 85Nm koppel gevoed vanuit de 504Wh BT-E8010 Steps batterij. Het aluminium E*Thirteen E*Spec crank met 34-tands tand- blad en 165 millimeter traparmlengte doet
de ketting rondgaan. Remmen doen we met Magura MT7 Pro’s op 203 millimeter remschij- ven. Een Shimano SLX derailleur en shifter verleggen de Shimano Deore ketting over de 12-speed Deore 11-51 tands cassette.

Voor onze test lag er rondom de aluminium E*Thirteen E*Spec een 30/35 millimeter mullet wielset en Continental Kryptotal Enduro casing banden. Standaard zijn het Maxxis Minion banden in 29”x 2,6” voor en 27,5” x 2,8” achter. Met een 800 millimeter breed aluminium Renthal Fatbar 35 stuur in typische goudkleur en Odi Elite Flow grips zet deze opbouw het MX-karakter verder in de verf. Ondanks de pit- tige opbouw weegt de fiets dus 23,1 kilogram zonder pedalen en kost hij met 6.550 euro in perspectief gezien relatief weinig.

De aluminium Tazer MX Pro beschikt over een aluminiumframe geoptimaliseerd voor diezelfde mullet wielopbouw. De Shimano EP800 Steps motor krijgt hier wel energie uit een volledig ingebouwde framebatterij van 630Wh gekoppeld aan hetzelfde kleine SC- EM8000 display gemonteerd op het stuur net langs de stuurpen. Alweer high-end Zweedse Ohlins demping met de gekende gele kleur- stelling. Vooraan een single crown RXF 38 M2 voorvork met 170 millimeter veerweg en luchtdemping. Achteraan dezelfde TTX22M achterdemper met spiraal. Zowel schakelen als remmen doen we voor het eerst met TRP materiaal. TRP Evo 12-speed shifter en derail- leur verleggen de KMC E 12-speed ketting

over de Shimano Deore 12-speed 11-51 cassette. Op de Shimano motor zit ook hier een E*Thirteen E*Spec crank met 34-tands tandblad en 165 millimeter traparmlengte. TRP Trail Evo remmen stoppen ons af op 203 millimeter remschijven. De wielset is idem dito als hierboven en werd voor deze fiets voorzien van Pirelli Scorpion E-MTB banden, vooraan in 29”x 2,6” en achteraan in 27,5”x 2,8”. De cockpit wordt opnieuw opgebouwd met een Renthal Fatbar 35 van 800 millimeter breed. Beide fietsen gebruiken een Intense Recon Dropper in 150 millimeter uitvoering. De S/M uitvoeringen krijgen steeds een 125 millimeter versie. De aluminium Tazer MX Pro weegt door zijn framemateriaal en grotere interne accu een stuk meer met 26,3 kilogram. Hij kost net iets minder dan de carbon versie met kleinere batterij: 6.350 euro. Gezien de opbouw, opnieuw geen rip-off.

RIJGEDRAG
Dat deze Intense Tazer MX’en beide atypisch zijn is het minste wat je kan zeggen. Er zijn weinig fabrikanten die kiezen voor dergelijke beperkte maatvoering. Daarnaast zien we haast niemand resoluut kiezen voor deze e-bike specifieke aanpak: top demping, degelijke remmen, uit de kluiten gewassen rubber en een agressieve geometrie. Vanuit de redenering dat klimmen wel zal lukken, concentreert Intense zich met deze fietsen op het afdalen en het plezier. De stabiliteit van beide fietsen is heerlijk om aan te voelen en daar zit die boterzachte efficiënte demping van Ohlins zeker voor tussen. De dubbelkroons DH vork van de Tazer MX Pro carbon is iets directer in zijn stuurgedrag dan de single crown variant op de Tazer MX Pro Alu. Die laatste is dan weer handiger in het krappe haakse bochtenwerk op switchback trails. De DH38 voorvork dwingt je in dergelijke krappe bochten ruim en hoog in te zetten om sommige bochten te kunnen halen.

Desondanks excelleerden ze beide in het behouden van controle, comfort en grip onder het voorwiel . De manier waarop deze vorken het voor elkaar krijgen om het rubber van je voorwiel te allen tijde de lijn te laten tracken en het rubber aan de grond te houden is eenvoudigweg subliem. Het kan wel een tijdje duren voordat je de afstelling optimaal krijgt met de twee luchtkamers. Eens de juiste setup gevonden, besef je des te meer hoe belangrijk de kwaliteit van de demping is op fietsen. Zeker omdat ze hunkeren naar snelheid, jumps, drops en pittig terrein. Ook al is klimmen in dit geval minder belangrijk: het moet gezegd worden dat de keuze voor 2,8” rubber achteraan zorgt voor sublieme tractie op eender welk moment, in eender welk terrein. Zeker als je hard gaat wil je de controle behouden. Beide fietsen kregen ankers van remmen met zich mee en die kan je goed hun werk laten doen. De Magura MT7 Pro’s genie- ten onze voorkeur dankzij de modulatie in de remhendel waardoor je de krachtige ankers heerlijk kan doseren. Over de Shimano EP800 motoren op beide fietsen valt weinig negatiefs te zeggen. Ze zijn iets luider dan de huidige generatie, dat wel. Ze beschikken over een vloeiende ondersteuning die in de trailmodus een breed platform geeft voor zeer afwisselende omstandigheden. De 504Wh batterij uit de carbon Tazer is van capaciteit wat aan de kleine kant, zeker als je een hele dag op pad gaat met veel positieve hoogtemeters in het verschiet. Gelukkig is ze eventueel snel te wisselen met een opgeladen batterij indien je die aankoop ziet zitten. We reden met beide fietsen snel bochtenwerk en concludeerden dat het extra gewicht van de

aluminium Tazer MX duidelijk te voelen is. Je moet er echter wel harder op werken om de fiets om te zetten bij een opeenvolging van snelle linkse en rechtse kombochten. Een goede techniek helpt hier vast en zeker, toch zal het niet onopgemerkt voorbij gaan. We reden beide fietsen in maat L/XL en vonden de reach van 505 millimeter voor iemand van midden de een meter tachtig best in orde. Omdat ze van de MX reeks maar twee maten voeren moet je wel even kijken wat het beste aanvoelt. Het verschil tussen de reach van beide maten is met 55 millimeter behoorlijk groot. De 150 millimeter aan drop mocht ook ruimer, zeker gezien de snelheid waarmee je ruig dalend terrein aanvalt op deze zeer capabele afdalers. De Shimano SLX/Deore en TRP-schakelcomponenten zijn zeker niet de duurste maar doen hier gewoon goed hun werk en lieten ons op geen enkel moment in de steek. Het klopt dat je met dergelijke componenten niet full-power moet gaan schakelen zoals je met de Sram Transmission groepen kan doen maar dat deed je voor de komst van die groepen ook al beter niet.

CONCLUSIE/ AFSLUITING
Combineren we hier de prijs van deze fietsen met de kwaliteit van het rijden dan waren we best unaniem. Laat je niet afschrikken door hun uit de kluiten gewassen uiterlijk. Dankzij de slimme afmontage en geometrie voel je controle en vertrouwen aan het stuur van beide Tazer MX e-mtb’s. Ze gaan graag snel en hebben zeker en vast de tools aan boord om je ook dan de controle te laten behouden. De carbon variant is een stuk lichter waardoor hij een speelser karakter heeft. De aluminium versie beschikt over meer range met een grotere batterij en stuurt zich gemakkelijker door krappe haarspeldbochten. Om de carbon versie met dubbelkroon voorvork door dergelijk terrein te loodsen beschik je best over een puike bochtentechniek. Hij knalt wel heerlijk in het bikepark!

Zoals we eerder al aanhaalden, gaan we graag op pad met buitenbeentjes. We zien hoe het ook anders kan om ons terug met de beide voetjes op de grond te zetten. We komen de laatste tijd van veel materiaal met een kostprijs een eind in de vijf cijfers, toch heb je daar niet meer plezier van.

INFORMATIE

Model: Intense Tazer Mx Pro Carbon Prijs: € 6.553,16
Gewicht: 23,1 kg
Model: Intense Tazer Mx Pro Alloy Prijs: € 6.452,32
Gewicht: 26,3 kg

Wat vinden wij top:

  • Ohlins Demping is super smooth
  • Verstandige keuzes kwestie opbouw – Waar voor je geld

Wat zouden we graag anders zien:

  • Grotere batterijcapaciteit voor de carbon Tazer
  • Lichter gewicht voor de aluminium Tazer
  • Een extra tussenmaat geeﬞft een breder publiek de kans om zich hier thuis op te voelen