Lichte zetel

De Italiaanse Fi’zi:k zadels zijn één van de benchmarks in de fietsindustrie, en de Antares is een langdurig aanwezig model in hun assortiment. De Vento Antares 00 vertegenwoordigt een van de topmodellen van het merk, met name vanwege zijn ultralichte eigenschappen. Dit zadel is opgebouwd uit een prachtige carbon schaal met eveneens carbon rails. De EVA-padding met een subtiele textuur zorgt voor een goede balans tussen grip en bewegingsvrijheid tijdens het fietsen.

De Vento Antares heeft een gestroomlijnd uiterlijk en is verkrijgbaar in breedtes van 140 mm en 150 mm. Met een lengte van 150 mm heeft het zadel een licht aflopende neus en een inkeping in het midden. Hoewel het aanvankelijk stevig aanvoelt, verdeelt het zadel de drukpunten goed tijdens het rijden, waardoor zadelpijn wordt voorkomen. Hoewel het als een competitief zadel met een stevige structuur kan worden beschouwd, hebben gebruikers geen zadelpijn ervaren tijdens langdurig gebruik.

De EVA-padding heeft een prettige ligging en de bovenlaag biedt een goede grip zonder te overdreven plakkerig te zijn. Al met al is de Fi’zi:k Vento Antares 00 een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een zeer licht zadel van topkwaliteit. Vanwege het gebruik van carbon raden we echter af om dit zadel op een enduro mountainbike te monteren.