Het einde van een tijdperk 

Sinds het aflopen van het patent van Specialized op de ‘four bar linkage’, lijkt het merk een nieuwe richting in te slaan met hun producten. Innovatie en vernieuwing gaan hand in hand in de fietsindustrie, en het Amerikaanse merk Specialized blijft niet achter op het gebied van technologie en innovatie. In samenwerking met RockShox hebben ze in het geheim gewerkt aan hun nieuwste vlaggenschipmodel: de S-Works Epic World Cup. Een full-suspension fiets, maar met een unieke twist. Zonder de bekende ‘Brain’-technologie, met 75 mm veerweg en een heel eigen karakter.

Hardtail of fully?
Bij de ontwikkeling van de nieuwe Epic World Cup was het doel om de voordelen van een hardtail te combineren met die van een full-suspension. De huidige wereldbekercircuits vragen om deze combinatie. Vaak moet er een compromis worden gesloten tussen de efficiënte krachtoverbrenging van een hardtail en de soepelheid, inzetbaarheid en behendigheid van een full-suspension.

Het eerste dat opvalt, is de RockShox SID WCID (World Cup Integrated Design) demper, die verborgen is onder de bovenbuis. Dit ontwerp kennen we van Trek’s Supercaliber, maar het concept van Specialized is wel degelijk anders. Enerzijds is er een mechanisme dat zijdelingse krachten tegengaat, anderzijds is het unieke van deze demper dat de positieve en negatieve kamers onafhankelijk van elkaar kunnen worden afgesteld. Er is geen kanaal tussen de twee kamers. Je pompt de positieve luchtkamer op tot de gewenste druk en gebruikt vervolgens de ‘ontluchtingsknop’ om lucht in de negatieve kamer te laten. Afhankelijk van wanneer je dit doet, resulteert dit in de gewenste sag en vooral het specifieke rijgedrag. Specialized noemt dit de “Gulp”-instelling van de demper.

Hoe het werkt
De extra lange demper heeft drie hoofdinstellingen: Firm, Medium en Active. De Firm-stand wordt geactiveerd door de negatieve luchtkamer volledig te ontluchten terwijl de positieve luchtkamer op druk wordt gezet, op basis van het gewicht van de rijder. De sag in deze stand is 0% en de demper wordt pas geactiveerd wanneer er grote krachten op de fiets worden uitgeoefend, zoals bij een sprong of in ruw terrein. Hierdoor is de trapefficiëntie bergop en tijdens sprints maximaal.

Doordat er geen normale negatieve luchtkamer is, is er meer kans op een bottom-out. Dit is opgelost door gebruik te maken van een speciaal ontworpen eindaanslag in de demper, die de grote krachten tijdens een bottom-out moet kunnen opvangen. De Medium-stand, of zoals Specialized het noemt, “Half Gulp”, wordt verkregen door alle lucht uit de demper te laten ontsnappen via het ventiel van de positieve luchtkamer, de demper tot halverwege in te drukken en vervolgens het ontluchtingsventiel van de negatieve luchtkamer te activeren.

Lees verder in Mountain Bike Plus editie #216