Sinds dit jaar heb ik met de fonkelnieuwe Trek Supercaliber een blits bezit. Een genot om mee te fietsen en ook nog eens een lust voor het oog. En laat nou net dat laatste iets zijn wat ik als materiaalliefhebber enorm koester. Je zult mij een fiets altijd zorgvuldig zien wegzetten en ook het poetsen doe ik minutieus. Want owee als er een krasje opkomt. Je voelt hem al aankomen, na de eerste rit had ik al prijs. Op de bovenbuis naast het Supercaliber embleem een serie krasjes door de dodelijke combinatie modder en broek. Als je het eenmaal hebt gezien kun je het niet meer niet zien, ergerlijk. Tijd om hier iets aan te doen. En nergens is het vertroetelen van lak meer tot kunstvorm verheven dan in de autowereld. Op naar de experts.

LAKBESCHERMING
Twee jaar geleden stond ik voor een gelijk- waardige situatie met een Trek Emonda racefiets. Hoogglans dieprood, een pareltje dat ik graag zolang mogelijk in nieuwstaat wilde houden. En ja, ik weet dat een fiets een gebruiksvoorwerp is, maar ook daar mag je van genieten. De kwetsbare delen, zoals op de achterbrug bij de schrijf, heb ik destijds met PPF folie (Paint Protection Film) laten behandelen. De geavanceerde folie beschermt de lak zonder afbreuk te doen aan de algehele uitstraling van lak, dus hoogglans blijft hoogglans. Je moet zelfs goed kijken om het te zien zitten. Deze folie vindt vooral gretig aftrek onder car detailers in het exclusievere segment. Toch blijkt dit ook een prima oplossing te zijn voor onze geliefde fiets. Ik koos ervoor om de Supercaliber bij Polywax in Tongeren onder handen te nemen. Naast jarenlange ervaring met auto’s hebben ze hier ook ervaring met fietsen. Niet in de minste plaats omdat ze er zelf ook graag met de mountainbike op uit trekken en mooi materiaal koesteren. Zo rijdt eigenaar Koen Vandendyck rond op een XX1 afgemonteerd Scott Patron Tuned en is de Spark RC World Cup evo besteld. Kortom mijn fiets is hier in goede handen.

 

SCHOON KAN SCHONER
Voor vertrek onderwierp ik mijn fiets nog aan een grondige poetsbeurt. Eenmaal bij Polywax aangekomen blijkt hun definitie van grondig toch wat anders te zijn. Voor ik er erg in heb is mijn fiets gehuld in een laag schuim. Decontaminatie noemen ze dat. Na een spoelbeurt en drogen met o.a. een waterzuiger blinkt mijn fiets weer als nieuw. En dit is pas het begin. De kleine krasjes op mijn bovenbuis verdwijnen als sneeuw voor de zon tijdens het polijsten. En ook de rest van het frame wordt gemakshalve meegenomen. Het resultaat is nu al beter dan de nieuwstaat. De glans is dieper, de kleuren beter en we zijn er nog steeds niet.

AMBACHT
In principe kun je een frame volledig in de folie zetten, dit gaat mij wat te ver en is boven- dien tijdrovend en dus kostbaar. De boven- en onderbuis voorzien van bescherming is voldoende. De maten worden opgenomen,
de lak nog eens ontvet en de blauwe tape aan- gebracht. Tijd om de folie aan te brengen. Een heus ambacht is het om de folie luchtbelvrij de contouren van het frame te laten volgen. Met chirurgische precisie wordt overtollige folie langs de blauwe tape afgesneden.

PUNTJES OP DE I
De bescherming met folie is aangebracht. Ook de rest van het frame krijgt nog aandacht. Met de nano-coating van Gyeon is er niet alleen bescherming maar ook een diepere glans en is poetsen eenvoudiger. En ook de matte delen zoals stuur en wielen krijgen een coating. Overigens hebben ook matte frames baat bij een dergelijke behandeling. Ik krijg nog een fles Cure en een Gyeon microvezeldoek mee om na de volgende poetsbeurten de coating extra kracht bij te zetten. De belofte is nog meer bescherming en glans en dat maan- denlang. Ervaring leert inmiddels dat deze glans niet gelogen is.

DE VOORDELEN
De behandeling waar ik voor heb gekozen is niet goedkoop, ga uit van een vanaf prijs van rond de 200 euro. Daar krijg je echter veel voor terug. In de eerste plaats blinkt je fiets als nooit tevoren en dat keer op keer. De bescherming zorgt er dan weer voor dat je frame langer in nieuwstaat blijft (vuil hecht minder, poetsen gaat makkelijker) en dat kan weleens van pas komen bij eventuele verkoop. Grote kans dat die 200 euro zich dan al heeft terugbetaald.

En laten we eerlijk zijn, je nieuwe trots snel zien aftakelen is iets wat je wilt voorkomen. Fietsen kosten al genoeg geld.

Er zijn goedkopere alternatieven op de markt met kant en klare wrap/stickersets. Qua bescherming werkt dit uitstekend, qua looks en bescherming ga je echter niet hetzelfde resultaat kunnen bereiken. Het enige advies wat ik kan geven: neem het in overweging.