We schreven er vorig jaar al over en inmiddels zijn de fietsen waarop Anne Terpstra zo sterk rijdt in de wereldbeker weer in Nederland en België te krijgen. Hoog tijd de Lector FS aan de tand te voelen, de fully waarmee ze in 2022 heel dicht bij de overwinning kwam als eerste Nederlandse.  

Geen compromis 

De fiets waar we mee onderweg zijn, is niet verkrijgbaar in de winkel. Op de bovenbuis prijkt nog een UCI-sticker uit Val di Sole. Dit is de fiets van Nadine Rieder. Een fiets die dus een seizoen lang is gebruikt op het hoogste niveau. Geen gloednieuwe onderdelen, maar wel uitstekend onderhouden door het GHOST Factory Racing team. De afmontage laat uiteraard helemaal niets te wensen over. SRAM’s XX1 AXS, inclusief Quarq wattage meter, een RockShox AXS Reverb dropper met 100 mm aan verstelbaarheid, het prachtige carbonnen Bike Ahead stuur uit één stuk en ook de velgen zijn van Bike Ahead afkomstig. Hierop gemonteerd liggen de Maxxis Aspen’s, in de ‘race only’ 170TPI variant, van 2.4” breed. De vering wordt verzorgd door RockShox, met de 35 mm SID Ultimate met 120 mm veerweg en een RockShox Deluxe achterdemper.  

Het frame waarop we rijden is overigens een medium, maar de Superfit maatvoering van Ghost valt flink wat groter uit dan menig ander merk. Ter vergelijking, de Trek die hier ook staat in de maat L is enkele centimeters korter. Kortom, de maatvoering is progressief.  

De volledige fietstest lees je in Mountain Bike Plus editie #214